Πολιτική

Eξοργισμένος ο Στουρνάρας-αρνείται ότι ζήτησε από το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο στον Αλέξη Μητρόπουλο

Eξοργισμένος ο Στουρνάρας-αρνείται ότι ζήτησε από το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο στον Αλέξη Μητρόπουλο

Την οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσε ο ισχυρισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου ότι υπήρξε αίτημα από τον υπουργό για να του γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ.

«Ουδέποτε ζήτησα από το ΣΔΟΕ να γίνει έλεγχος σε εσάς», απάντησε φανερά ενοχλημένος ο κ. Στουρνάρας, «να δώσετε στοχεία, δεν ισχύουν τέτοια πράγματα», είπε και έκανε λόγο για παραλήρημα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι που χρησιμοποιήσατε το βήμα της βουλής για να αναφερθείτε σε προσωπικό σας πρόβλημα. Δεν σέβεστε ούτε το κόμμα σας» πρόσθεσε στον ίδιο τόνο ο υπουργός Οικονομικών, με τον κ. Μητρόπουλο να φωνάζει από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να του δοθεί ο λόγος από τον προεδρεύοντα της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Προηγουμένως, σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής,  ο κ. Μητρόπουλος είχε συνδέσει το φορολογικό έλεγχο που του έγινε από το ΣΔΟΕ, με εντολή του ίδιου του κ. Στουρνάρα, η οποία -όπως ισχυρίστηκε- δόθηκε όταν κατήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές δεν δεσμεύονται από κανέναν αναγκαστικό νόμο, διεθνή συνθήκη ή διεθνή αρχή, και μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαστική απόφαση.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο επιθεωρητής του ΣΔΟΕ κ. Κριτσέλης αποπέμφθηκε την ίδια μέρα που έκρινε ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν πρέπει να φορολογηθεί για τα λεφτά που επέστρεψε από το εξωτερικό στην Ελλάδα, καθώς έκανε χρήση της ευεργετικής διάταξης Αλογοσκούφη.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews