Επιστημονικά

Facebook: Θα επιτρέπει φωτογραφίες και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο!

Facebook: Θα επιτρέπει φωτογραφίες και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο!

«Οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Την απόφαση να επιτρέψει εκ νέους στους χρήστες να κάνουν ανάρτηση εικόνων και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο, έλαβε η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, Facebook αίροντας προσωρινή απαγόρευση που είχε θέσει σε ισχύ στις αρχές του έτους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η υπηρεσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά από ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, ότι θα επιτρέπεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο, εφόσον σκοπός του περιεχομένου αυτού είναι να «αποδοκιμάζουν» οι χρήστες τις αποτρόπαιες και βίαιες πράξεις και όχι για να τις εκθειάζουν.

«Το Facebook εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα μέρος όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις και άλλα βίαια γεγονότα», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη νέων τρόπων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν μέσω προειδοποιήσεων.

Στις 10 Αυγούστου του 2013 ο Ντέρεκ Μεντίνα από την Φλόριδα των ΗΠΑ, ανάρτησε μία φωτογραφία στο Facebook στην οποία απεικονιζόταν το άψυχο σώμα της συζύγου του να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού τους. Λίγο αργότερα ο άνδρας ομολόγησε πως σκότωσε την 26χρονη Τζένιφερ Αλφόνσο επειδή, όπως ισχυριζόταν, αυτή τον κακοποιούσε σωματικά.

Σημειώνεται ότι το Facebook έχει πολύ αυστηρή πολιτική όσον αφορά την ανάρτηση γυμνού στη υπηρεσία της, ακόμη κι αν αυτό εντάσσεται σε καλλιτεχνικές φωτογραφίες…

Πηγή skai.gr

 

 

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews