Πολιτική

Με φάκελο για εγκλήματα της Χρυσής Αυγής Δένδιας και Αθανασίου στον Σαμαρά

Με φάκελο για εγκλήματα της Χρυσής Αυγής Δένδιας και Αθανασίου στον Σαμαρά

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν οι υπουργοί Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η αντιμετώπιση της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δένδιας απέστειλε αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη στην οποία αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

«Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΕΛ.ΑΣ. είναι στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και τον νόμο αρμοδιοτήτων τους» σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Στην αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Δένδιας κοινοποιεί έγγραφο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ./Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής «οι οποίοι φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Επιπλέον, κοινοποιεί στην εισαγγελέα 32 δημοσιεύματα 12 εφημερίδων, μεταξύ των οποίων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», αναφορικά με το ίδιο θέμα.

Οπως αναφέρει ο κ. Δένδιας, «η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Η δραστηριότητα αυτή «εκθέτει οχι μόνο τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, τον νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειωνει ο κ. Δένδιας.

 

πηγή: tanea.gr / Πέτρος Στεφανής

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews