Κόσμος

Φαντασμαγορική εκδήλωση μνήμης: Οι δίδυμοι πύργοι «υψώθηκαν» ξανά στη Νέα Υόρκη

Φαντασμαγορική εκδήλωση μνήμης: Οι δίδυμοι πύργοι «υψώθηκαν» ξανά στη Νέα Υόρκη

Με φαντασμαγορικό τρόπο απαντούν οι Αμερικανοί στην τυφλή βία, ένα κρούσμα της οποίας ήταν το χτύπημα στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Δύο πανίσχυρες δέσμες φωτός που ξεκινούν από το σημείου που βρισκόταν το World Trade Center και χάνονται ψηλά στον ουρανό σχηματίζουν νεαρά τα δύο κτίρια στα οποία έγινε η τρομοκρατική επίθεση.

Το «Tribute in Light», όπως ονομάζεται το «γλυπτό από φως», κατασκευής των καλλιτεχνών της Ακαδημίας Τεχνών της Νέας Υόρκης, είναι ουσιαστικά δύο κολώνες φωτός, κάθε μια από τις οποίες σχηματίζεται από 88 προβολείς που βρίσκονται στο «σημείο μηδέν» εκεί δηλαδή που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι.

Οι προβολείς είναι τόσο ισχυροί που τα «γλυπτά φωτός» χάνονται στον ουρανό και είναι ορατά ακόμη και από απόσταση 60 μιλίων.

Παράλληλα, στη Νέα Υόρκη γίνονται πλήθος άλλων εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος ενώ οι νεκροί θα τιμηθούν και σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Πεντάγωνο αλλά και στο σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο της United που εκτελούσε την πτήση 93.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews