Ελλάδα

Φίλης: Δεν είχαμε εντολή να τηρήσουμε δεσμεύσεις άμεσα

Φίλης: Δεν είχαμε εντολή να τηρήσουμε δεσμεύσεις άμεσα

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθούν τα οριστικά μεγέθη της συμφωνίας αποφάσισε ομόφωνα το προεδρείο του οργάνου όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. «Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» διευκρίνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε: «Δεν είχαμε εντολή από τον κόσμο να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις άμεσα, σε βάθος τετραετίας θα κριθούμε».

«Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει στο λαό μια συμφωνία που θα σπάει το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης… Δεν χρειάζονται εκλογές με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά να περάσει από τη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

“Δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή το ΦΠΑ στα νησιά”

Εξάλλου μιλώντας στο “Μega” ανέφερε ότι δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η διατήρηση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι η πιθανή αλλαγή του δεν είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις.

“Δεν ήταν κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά. Δε νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, παρότι ξέρω ότι έχει μια επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων εκεί και μπορεί κανείς να δει και πολλές διακρίσεις”, τόνισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι “είναι μια ιδέα” το να μην υπάρξει τώρα απόφαση που αλλάζει τους όρους της τουριστικής λειτουργίας το καλοκαίρι, σημειώνοντας πως “είναι πιο πολύ συνάρτηση των χρηματοοικονομικών, τι χρήματα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα”.

Για μη καταβολή της 13ης σύνταξης φέτος, είπε πως αυτό “συναρτάται με την πορεία των δημοσίων οικονομικών, είναι δύσκολη απόφαση βεβαίως, έχει περισσότερες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων γιατί αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μερικά νησιά, να συνεννοούμαστε, αφορά ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι οι απόμαχοι της ζωής οι συνταξιούχοι που είναι πολύ αδύναμοι αυτή τη στιγμή οικονομικά, επηρεάζει το σύνολο της λειτουργίας της οικονομίας και της οικογένειας”.

Μια αδύνατη απόφαση θα ήταν είπε “αν επέμεναν οι δανειστές -δεν ξέρω τι λένε- να μειωθούν οι συντάξεις, αυτό αφορά οριζόντια τον ελληνικό πληθυσμό και θα μπορούσε να είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές όπως είπε παραμένει η μείωση των συντάξεων, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η πολιτική δήλωση για ρύθμιση του χρέους και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας. Όπως πρόσθεσε θα γίνει η νομοθέτηση των εργασιακών και το θέμα του συνταξιοδοτικού του μεγαλύτερου να γίνει συζήτηση με βάση τις αναλογιστικές μελέτες αργότερα.

Γ. Μιχελογιαννάκης: O Γ. Βαρουφάκης μας είπε ότι υπάρχει διαρροή από το Μαξίμου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών τους είπε ότι δε μπορεί να γίνει αναλυτική ενημέρωση γιατί «υπάρχει διαρροή από το Μαξίμου» και επικαλέστηκε τη σοβαρότητα της στιγμής.

Πηγή capital

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews