Κοινωνία

Φίλος Παύλου Φύσσα: “Ήθελαν να τον σκοτώσουν”

Φίλος Παύλου Φύσσα: “Ήθελαν να τον σκοτώσουν”

Η 23η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα, με την κατάθεση ενός στενού φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ο μάρτυρας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, όλα όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα δέχθηκε, πολλές ερωτήσεις από την έδρα καθώς πολλά από όσα γεγονότα ανέφερε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου δεν τα είχε αναφέρει στις καταθέσεις του στους ανακριτές.

Πρόεδρος: Θυμηθείτε εκείνη την ημέρα στις 17 Σεπτεμβρίου τι έγινε…
Μάρτυρας: Ημουν σπίτι το απόγευμα, με παίρνει τηλέφωνο ο Σεϊρλής για να δούμε μαζί τη μπάλα..Πήγα.. Ηταν περίπου 10 άτομα.. Στο τέλος του α ημιχρόνου μας λέει ο Σειρλής ότι ο Παύλος είναι στο Κοράλλι και να δούμε εκεί τη συνέχεια του αγώνα. Πήγαμε 8 άτομα.

Στην Παύλου Μελά είδαμε έναν ψηλό.. που μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος (σ.σ κατηγορούμενος). Ήταν σωματώδης, με πολύ κοντό μαλλί ξυρισμένο. Φορούσε μαύρο μπλουζάκι και παραλλαγής παντελόνι, χωρίς να είμαι σίγουρος γι’αυτό..

Εγώ κάθισα δίπλα από τον Παύλο. Αριστερά μου ήταν δύο τύποι και κοιτάζανε περίεργα και έντονα προς την πλευρά μας. Λέω στον Παύλο: Γιατί μας κοιτάνε;

Μετά ασχολούνταν συνέχεια με τα κινητά τους. Έφυγαν 5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Πληρώσαμε και φύγαμε. Βλέπουμε 4-5 άτομα στη μέση του δρόμου και άλλοι τόσοι στα πεζοδρόμια της Παύλου Μελά. Ο ένας κρατούσε ένα καδρόνι, ο άλλος ένα στυλιάρι και ο άλλος έβαζε μία σιδηρομπουνιά… Ήταν και οι 4 με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής.

Πρόεδρος: Σας φόβισαν;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν σαν να μας περίμεναν.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα είπατε αυτά στην πρώτη σας κατάθεση;

Μάρτυρας: Είχα πολύ ψυχολογική φόρτιση. Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου… Ημουν σοκαρισμένος..

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το μάρτυρα “ο Παύλος δεν ήταν ενταγμένος κάπου πολιτικά, ωστόσο σε κάποιο σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε ότι ήταν στοχοποιημένος. «Ηθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση”.

Μάρτυρας: Πάμε να περάσουμε απέναντι και ξαφνικά ακούμε ένα ποδοβολητό, και βλέπουμε πίσω μας 30 με 40 άτομα να έρχονται από την Κεφαλληνίας και να φωνάζουν, να μας βρίζουν. Ελάτε εδώ κότες να σας σφάξουμε, να σας σκοτώσουμε.

Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, κρατούσαν κράνη στα χέρια, παντελόνια παραλλαγής. Λέει τότε ο Παύλος στα κορίτσια: Πηγαίνετε σπίτι. Και σε εμάς: “Τρέξτε”. Ξαφνικά πιάνουν τον Παύλο και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Και τον Ηλία τον χτύπαγαν με ένα κράνος. Γύρισα πίσω μήπως και τους βοηθήσω.

Τότε δέχομαι ένα χτύπημα πισώπλατα. Ηρθαν δύο φορές. Οι υπόλοιποι έμεναν πίσω και τους εμψύχωναν χτυπώντας τα πόδια τους. Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές… Εκείνη την ώρα έρχεται αντίθετα το αμάξι του Ρουπακιά.

Βγαίνει από το αμάξι και πήγαινε κατευθείαν στον Παύλο. Εγώ ένιωσα ότι ΄έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να έρθει να τον δολοφονήσει. Ολο έγινε πολύ γρήγορα… Ο Παύλος ήταν όρθιος. Σχεδόν έπεσε επάνω του ο Ρουπακιάς. Του επιτέθηκε κατευθείαν. Τον μαχαίρωσε δύο φορές. Ολο ήταν πολύ γρήγορο.

Η επίθεση διήρκησε δύο τρία λεπτά. Ακούω μία κραυγή του Παύλου… “Αυτός μου το έκανε αυτός” λέει ο Παύλος στους αστυνομικούς.

Με το που έγινε αυτό, όλοι φύγανε… Ο Παύλος κάθεται δύο λεπτά όρθιος και κάθεται στο σκαλάκι. Του λέω θέλεις λίγο νερό; “Ναι” μου λέει. Του το δίνω και το φτύνει. Αρχίζει να καταρρέει… Ο Παύλος είχε ασπρίσει ολόκληρος.

Πρόεδρος: Γιατί ο Ρουπακιάς δεν πήγε στον Κοντονικόλα ή σε εσάς;

Μάρτυρας: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή ήταν επίθεση…

Πρόεδρος: Ξέρετε ότι ήταν Χρήση Αυγή;

Μάρτυρας: Ναι ήταν… Έχουν κάνει το ίδιο στο Πέραμα, στους ψαράδες… Δρουν με ιεραρχία και πάντα με εντολή. Υπάρχουν οι περιφερειάρχες, οι πυρήνες…

Πρόεδρος: Τα τάγματα εφόδου τι είναι;

Μάρτυρας: Είναι οργανωμένοι σε παραρτήματα…Και εκτελούν όλες τις εντολές.

Πρόεδρος: Μπορεί ένα τάγμα εφόδου να στραφεί σε βάρος οποιουδήποτε;

Μάρτυρας: Στρέφονται στους αλλοδαπούς, σε αυτούς που έχουν άλλα πιστεύω, ακόμη και σε ομοφυλόφιλους.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν τα είπατε όλα αυτά στις πρώτες καταθέσεις σας; Μετά θυμηθήκατε το στυλιάρια και τα ρόπαλα; Σήμερα τα λέτε όλα αυτά. Είναι δυνατόν να θυμάστε καλύτερα στις καταθέσεις που δώσατε 6 μήνες μετά και όχι αμέσως; Σήμερα μας λέτε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος.

Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν ήταν στοχοποιημένος. Ισως να ήθελαν να σκοτώσουνε κάποιον…

Από την άλλη πλευρά σε μια από τις διακοπές της δίκης υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην Μάγδα Φύσσα, και δύο γυναίκες συζύγους κατηγορουμένων.

«Εύχομαι μια μέρα να πιάσουν οι κατάρες μου για τους δολοφόνους του παιδιού μου» φώναξε η Μάγδα Φύσσα. Μάλιστα απευθυνόμενη σε αστυνομικούς εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες της ζητώντας να αποτρέπουν να συναντάται με πρόσωπα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων που επιδεικνύουν προκλητική συμπεριφορά.

Μετά την επανέναρξη της δίκης, η πολιτική αγωγή ζήτησε από το κοινό να έχει πιο «σεμνή και διακριτική στάση» τουλάχιστον απέναντι στη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews