Ελλάδα

Φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Εκκενώνεται από τους επιβάτες

Φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Εκκενώνεται από τους επιβάτες

Φλεγόμενο πλέει, 45 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας, σε ιταλικά χωρικά ύδατα, το επιβατηγό-οχηματαγωτό «Νόρμαν Ατλάντικ» με 411 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου, ιταλικής σημαιας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα- Ανκόνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραματική επιχείρηση διάσωση των επιβαινόντων, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 εως 8 μποφόρ. Κοντά στο πλοίο βρίσκονται 7 παραπλέοντα σκάφη, ενώ καταφτάνουν στο σημείο τρία ελικόπτερα, δύο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα C 130.

Παράλληλα, σπεύδει και ένα ακόμα ελικόπτερο από τη Λήμνο καθώς και ένα Super Puma. Το πλοίο βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, με την ιταλική πλευρά να έχει την ευθύνη των επιχειρήσεων και την ελληνική να συνδράμει στο έργο της διάσωσης.

Στη θάλασσα η πρώτη λέμβος.Η δραματική επιχείρηση διάσωσης έχει ξεκινήσει, καθώς η πρώτη σωσίβια λέμβος με 150 επιβάτες έχει ήδη κατέβει στη θάλασσα.

Το παραπλέον επιβατηγό Spirit of Peiraius, έχει ήδη παραλάβει τους πρώτους επιβάτες της λέμβου. Από το πλήρωμα έχει δοθεί εντολή εγκατάλειψης, ενώ πληροφορίες λένε ότι η φωτιά επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του πλοίου. Ο καπετάνιος του «Νόρμαν Ατλάντικ» είναι Ιταλός και στο πλοίο επιβαίνουν Έλληνες και Ιταλοί ταξιδιώτες. Ήδη, στην επιχείρηση διάσωσης, συμμετέχει και η ιταλική ακτοφυλακή ενώ και η Αλβανία έχει δηλώσει ότι θα συνδράμει.

Δένδιας στο newpost: Πολύ δύσκολη περίπτωση

Μιλώντας στο newpost ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας τόνισε ότι πρόκειται για «πολύ δύσκολη περίπτωση», σημειώνοντας ότι «στέλνουμε ό,τι υπάρχει». Ο κ. Δένδιας είναι σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews