Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά:”H ρήξη με τους δανειστές θα μας πάει χρόνια πίσω”

Φώφη Γεννηματά:”H ρήξη με τους δανειστές θα μας πάει χρόνια πίσω”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προειδοποίησε ότι η ρήξη με τους δανειστές θα μας φέρει δεκαετίες πίσω.

Αναφερόμενη  στη χθεσινή συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «προσήλθα με αισθήματα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας και αποχώρησα από το Μέγαρο Μαξίμου με τα ίδια, δυστυχώς, αισθήματα».

Επιπλέον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός της ανέφερε ότι όρος και προϋπόθεση για την όποια συμφωνία είναι η απομείωση του χρέους, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά η Φώφη Γεννηματά δε δίστασε να επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα και πως δεν είχε και δεν έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης, με επιχειρήματα, με αξιόπιστες ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις, με διεθνή ερείσματα.

«Έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στρατηγικής και τακτικής, έχει βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ασφυξία, ανασφάλεια και αισθητή, πρόσθετη ύφεση» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ επεσήμανε ότι «Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, κόβοντας γέφυρες με φίλους και δυνητικά συμμάχους της Ελλάδας, εξαντλώντας την ανοχή και την υπομονή τους, καθώς και κάθε διάθεση ευμενούς θετικής στάσης και ουσιαστικής βοήθειας. Συνεχίζει και σήμερα να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Ακόμη η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι ένα σημαντικό ποσοστό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί ότι παραπλανήθηκε και πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αμήχανος και παγιδευμένος μέσα στο κυβερνητικό-κομματικό κομφούζιο του ΣΥΡΙΖΑ, από προκλητικά αντιφατικές δηλώσεις των βουλευτών του και από τις καθημερινές κορώνες των διάφορων ομάδων του κόμματός του.

«Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ» σημείωσε και υποστήριξε: «Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, απαιτεί μία συμφωνία, που θα συνιστά βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας.

Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας στις προκλήσεις και τις εντάσεις μίας ρευστής κατάστασης και μίας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν αποκάλυψε εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια συμφωνία. Ωστόσο είπε ότι  το ΠΑΣΟΚ «με εθνική, δημοκρατική και κοινωνική ευθύνη θα κρίνει, θα αξιολογήσει αυτή τη συμφωνία, στα θεσμικά του συλλογικά όργανα με ευθύνη, ευαισθησία και ευθυκρισία. Θα είναι μία απόφαση συλλογική και δεσμευτική».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews