Ελλάδα

Φορτσάκης: Λάθος η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

Φορτσάκης: Λάθος η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φρτσάκης σχολιάζονται την «ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία» κάνει λόγο για μια «αλλαγή προς τη λάθος κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη επιβολή του ίδιου συντελεστή ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών».

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μέτρο το οποίο, εάν υιοθετηθεί, θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, καθώς δεν έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική μελέτη.

Ενδεικτικά, ο κ. Φορτσάκης σημειώνει ότι χιλιάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό σχολείο και να καταφύγουν στο δημόσιο, αφού δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τα αυξημένα δίδακτρα.

Το δημόσιο σχολείο όμως, προσθέτει, είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την αιφνίδια αλλαγή, δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά αναμένεται ούτως ή άλλως να ξεκινήσει με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, αυτή η φορολογική επιβάρυνση θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, λόγω της συνακόλουθης συρρίκνωσης αυτού.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι η αναμενόμενη ενίσχυση των φορολογικών εσόδων θα αποδειχθεί φενάκη, καθώς το Κράτος θα στερηθεί πολύτιμα φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων, που θα μειωθούν δραματικά.

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μη ληφθεί αυτό το μέτρο, το οποίο θα αλλοιώσει το πεδίο της εκπαίδευσης» καταλήγει.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews