Κόσμος

“Φωτιά” στο Twitter με αφορμή τη συνέντευξη Βαρουφάκη (φωτο)

“Φωτιά” στο Twitter με αφορμή τη συνέντευξη Βαρουφάκη (φωτο)

Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουν ελληνικά-παρά μόνο ελάχιστες λέξεις-ήταν “on line” παρακολουθώντας τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μερικοί εξ αυτών όπως ο γνωστός αρθρογράφος της WSJ Σάιμον Νίξον εστίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην ατάκα του υπουργού Οικονομικών ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία: «Κυριολεκτικά, κανένας στο G7 στη Δρέσδη, δεν πιστεύει πως αυτό είναι αλήθεια. Όλοι συμφωνούν πως οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά», έγραψε ο Νίξον.

nixon_3

Ακόμη ο αρθρογράφος του OpenEurope, Βιντσένζο Σκαρπέτα έγραψε: «Ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ξανά ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της είναι κοντά σε συμφωνία. Πριν από λίγες ώρες η Λαγκάρντ είπε το ακριβώς αντίθετο».

vincenco1

Από την άλλη πλευρά το οικονομικό site Russian Market αναφερόμενο στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη έγραψε δύο tweets.Το πρώτο έγραφε: «Ο Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υφεσιακά μέτρα. Πιο πριν είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα. Ποιος ψεύδεται;»

russian_1

Από την άλλη πλευρά το δεύτερο tweet αναφέρει: «Ο Βαρουφάκης λέει πως δεν θα επιβληθεί φόρος στις αναλήψεις. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες;» Για να ακολουθήσει άλλο ένα tweet του συγκεκριμένου σάιτ. Αναφέρει: «Ο Βαρουφάκης λέει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα. Ας περιμένουμε τη διάψευση του Σόιμπλε».

russian1_2

Επιπλέον ο  EconHedge ανέφερε ότι: «Ο Βαρουφάκης είπε πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υφεσιακά μέτρα. Ο Σαπέν είπε πως η συμφωνία με την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό».

econ

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews