Κόσμος

Φουκουσίμα : Η Ιαπωνία υπόσχεται ταχεία ανάληψη δράσης για τον πυρηνικό καθαρισμό

Φουκουσίμα : Η Ιαπωνία υπόσχεται ταχεία ανάληψη δράσης για τον πυρηνικό καθαρισμό

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας , Shinzo Abe, υποσχέθηκε ταχεία, συνολική βήματα προκειμένου να καθαρίστεί ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός Fukushima. Υποσχέθηκε να ενεργήσει γρήγορα για να αντιμετωπιστεί η συσσώρευση τεράστιων ποσοτήτων μολυσμένου νερού στη Φουκουσίμα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου πυρηνικού καθαρισμού στον κόσμο .

Η προοπτική μεγαλύτερης συμμετοχής του κράτους στον παροπλισμό του Fukushima Daiichi έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η Tepco είναι δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του καθαρισμού.

Οι αμφιβολίες αυτές τροφοδοτούνται από στοιχεία που αποδεικνύουν ότι διαρρέουν μέχρι 300 τόνοι μολυσμένου νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό κάθε μέρα. Μάλιστα, σε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού βρέθηκαν να έχουν διαρρεύσει περίπου 300 τόνοι άκρως τοξικό νερό, που ενδεχομένως κατέληγαν στην θάλασσα.

Επί του παρόντος , το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη λιωμένου πυρηνικού καυσίμου σε τρεις υπόγειους αντιδραστήρες και στη συνέχεια αναμιγνύεται με τα υπόγεια ύδατα.

Η ανησυχία αυξάνεται ότι η ροή κακών ειδήσεων από Fukushima θα μπορούσε να απειλήσει την προσφορά του Τόκιο για να φιλοξενήσει το 2020 τους Ολυμπιακούς Αγώνες . Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανακοινώσει τη διοργανώτρια πόλη – οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι στη Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη – στο Μπουένος Άιρες το Σάββατο .

πηγή theguardian.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews