Κόσμος

Φραγμοί στις άδειες και φυλακή υψίστης ασφαλείας εντός εκατό ημέρων

Φραγμοί στις άδειες και φυλακή υψίστης ασφαλείας εντός εκατό ημέρων

Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε κατηγορούμενους και εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, αλλά και τη δημιουργία -εντός 100 ημερών- φυλακής υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έπειτα από σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. «Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών από σήμερα, φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες. Και, παράλληλα, θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς για τη χορήγηση αδειών, ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι και οι εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, να μην έχουν αυτό το ευεργετικό μέτρο» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Αθανασίου.

Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα. Σε σχέση με το περιστατικό που αφορά στο Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, ως όφειλε, στο πλαίσιο της χορήγησης αδείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι «παρήγγειλα, ήδη, πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά των μελών του Συμβουλίου Αδειών των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο προΐσταται, όπως ξέρετε, εισαγγελικός λειτουργός».

Ο Αθανασίου απέρριψε τον ισχυρισμό ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί συμπεριφέρονται ελαστικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία» και συμπλήρωσε: «η χώρα μας είναι μία ασφαλής χώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι και ειδικά ο υπουργός, ο κ. Δένδιας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση όπως όλοι μας για να παραμείνει ασφαλής η χώρα».

Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. »

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά. Υπάρχει ανάγκη να επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο εφαρμογής του. Κυρίως όμως  το μήνυμα πρέπει να είναι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, όμως αμύνεται και οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των θεσμών της».

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews