Ελλάδα

FT:”Ο Βαρουφάκης απείλησε τον Τσίπρα”

FT:”Ο Βαρουφάκης απείλησε τον Τσίπρα”

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απείλησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα πάρει κι άλλους μαζί του όταν εκείνος του ζήτησε να παραιτηθεί.

“Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε μετά τις “συστάσεις” των ευρωπαίων αξιωματούχων, να παραιτηθεί”, γράφει η εφημερίδα σημειώνοντας επίσης ότι κάποιοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ανησυχία ότι ο Βαρουφάκης μπορεί να προετοιμάζεται για ρήξη με την κυβέρνηση.

Παράλληλα στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ως στόχο να υπονομεύσει έναν συμβιβασμό, απαιτώντας να υπάρξει στη συμφωνία και πρόβλεψη για ελάφρυνση του χρέους. “Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Οικονομικών ήταν ασυνήθιστα ήσυχος μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες…”, σημειώνει η εφημερίδα ενώ την ίδια ώρα ο καθηγητής Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδης Χατζής λέει: «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την δική του ατζέντα και θα προσπαθήσει να ασκήσει σκληρή κριτική στη συμφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ…» .

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews