Ελλάδα

Γ. Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε ποτέ στον κ. Γιούνκερ

Γ. Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε ποτέ στον κ. Γιούνκερ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαλεύκανε το τοπίο σχετικά με το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να φέρεται ότι δεν ήταν διατεθειμένος να του απαντήσει.«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε ποτέ στον κ. Γιούνκερ», είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση που παραχωρεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για να δει τα περιθώρια συγκλίσεων για να υπάρχει συμφωνία στα δύο μέρη. Σε επόμενη ερώτηση για την αποστολή της αντιπροσωπείας αυτής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι εξουσιοδοτημένη έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς. Η πρόταση της κυβέρνηση αποτελεί βάση των συζητήσεων».

Όσον αφορά το κείμενο της ελληνικής πρότασης ο κ. Σακελλαρίδης είπε οτι σε αυτό δεν αντανακλάται η θέση της κυβέρνησης αλλά το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του BG προσθέτοντας ότι οι θεσμοί κατέθεσαν μια πρόταση 5 σελίδων που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι δεν έχουν λάβει συζητήσεις και δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις» συμπλήρωσε.

Πηγή imerisia

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews