Ελλάδα

Γ. Στουρνάρας: Μεγάλος ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης της οικονομίας

Γ. Στουρνάρας: Μεγάλος ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης της οικονομίας

«Οι βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν στις αποφάσεις τους, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον άμεσο κίνδυνο που, όπως είπε, ελλοχεύει στην οικονομία της χώρας. Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξενοφώντα Ζολώτα με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του επεσήμανε στο ακροατήριό του ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις και υπογράμμισε ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό».

Ακόμη είπε πως ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος. Ο κ. Στουρνάρας έκανε αναφορά στην προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών και όπως σχολίασε, γνωρίζει το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές.

«Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών, αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους» ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επίσης απεύθυνε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα τα οποία όπως είπε «πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε» καλώντας τα να συνεννοηθούν ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν προκειμένου να δέσουν με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη.

«Πράττοντας έτσι – συνέχισε ο κ. Στουρνάρας – θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο είτε ως Ιφιγένεια για τον παραδειγματισμό των κρατών μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews