Ελλάδα

Γ. Τσίπρας: Ο κόσμος νομιμοποίησε με την ψήφο του το μνημόνιο

Γ. Τσίπρας: Ο κόσμος νομιμοποίησε με την ψήφο του το μνημόνιο

Ο Γιώργος Τσίπρας ξάδερφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζει ότι  «οι πολίτες με την τωρινή τους ψήφο νομιμοποίησαν πολιτικά το μνημόνιο ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα

xaderfos-tsipra-facebook

«Ο κόσμος μας έδωσε μια γεμάτη δεύτερη ευκαιρία. Δεν μας είπε «άντε δοκιμάστε λίγο ακόμη». Μας είπε ολόψυχα πως παρά τα όσα έγιναν μας δίνει μια γεμάτη ευκαιρία να πάμε τα πράγματα ως εκεί που υποσχεθήκαμε. Και είναι για αυτό τεράστια η ευθύνη να τα καταφέρουμε, να μην τον απογοητεύσουμε, να μην αποτύχουμε. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον κόσμο που μας ξαναστήριξε με απλοχεριά και ανεκτικότητα στις ανεπάρκειές μας.

Η νίκη μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Γενάρη ακριβώς επειδή προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν.

Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους. Σε τελευταία ανάλυση, είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο.

Ο κόσμος που δεν πρέπει να απογοητεύσουμε είναι αυτός ο κόσμος, ο πολύς. Όχι οι «ηττημένοι», έγραψε.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews