Ελλάδα

Γεννηματά: «Η έξοδος από την Ευρώπη είναι εδώ και καραδοκεί»

Γεννηματά: «Η έξοδος από την Ευρώπη είναι εδώ και καραδοκεί»

Για υπουργούς της κυβέρνησης που υπηρέτησαν τα σενάρια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί Grexit έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, οι Έλληνες έχουν την αγωνία ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, πως θα υλοποιηθεί η συμφωνία, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρωθυπουργός, πως θα αξιοποιήσει αυτή την πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει. «Δεν έχουν δοθεί αυτές οι απαντήσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα τελικά στράφηκε εναντίον της χώρας και δεν αποτέλεσε διαπραγματευτικό όπλο, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση, ενώ διερωτήθηκε ποιος είναι ο οδικός χάρτης, σημειώνοντας ότι στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μιλούν για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ ζήτησε «συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η χώρα δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις εκλογές, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, εάν δεν έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση γιατί τότε θα έρθουν τα χρήματα για τη χώρα μετά την πρώτη αξιολόγηση και αν δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «το Grexit το έφερε στην πόρτα μας η κυβέρνηση με την απόλυτη ευθύνη των επιλογών της». «Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να το απομακρύνουμε από την πόρτα μας, στην αυλή μας. Αλλά είναι εκεί και καραδοκεί», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η Γεννηματά διευκρίνισε ότι το ένα σκέλος αφορά τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, ενώ ως δεύτερο σκέλος περιέγραψε την ανάγκη «να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα κυβερνήσει».

«Η χώρα χρειάζεται πολιτικό χρόνο και θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να ασχοληθεί με τον πολιτικό χρόνο που έχει ανάγκη η Ελλάδα και να τον αξιοποιήσει και να σταματήσει να ασχολείται με τον πολιτικό χρόνο που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις στην οικονομία, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι προέχει το πώς θα σταθεροποιηθεί η χώρα και η οικονομία της.

Συνεχίζοντας κάλεσε την κυβέρνηση «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να το πει» και έκανε λόγο για ύπαρξη «εθνικού σκοπού».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει την δέσμευσή του. «Πότε και ποιος αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής για το PlanB; Και με ποιο στόχο; Ποια ήταν η σύνθεση αυτής της ειδικής Επιτροπής; Και ποιες ήταν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε και σε ποιους δόθηκαν; Ποιοι ήταν οι παραλήπτες αυτών των προτάσεων; Δεν πρέπει να απαντηθούν;» διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι πρόκειται για «τεράστιο έλλειμμα, αν δεν μπόρεσες έξι μήνες να διαπραγματευτείς σκληρά και να διαμορφώσεις εσύ τους όρους της συμφωνίας» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews