Ελλάδα

Γεννηματά: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα»

Γεννηματά: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα»

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για την άρνησή του να συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όσο και την απόφασή του να προκήρυξη πρόωρες εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισεκ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, ενώ δε δίστασε να τον κατηγορήσει ότι δραπετεύει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

«Ομολόγησε την αποτυχία του την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει… Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση” σημείωσε με νόημα.

“Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει “στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το αποτέλεσμα, «αλλά η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία».

«Το μάρμαρο της διαπραγμάτευσης το πληρώνει κάθε ένας από μας. Πώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την υπάρχουσα βουλή;” διερωτήθηκε η κυρία Γεννηματά.

«Λόγω της δικής του άρνησης δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση. Φοβάται τις ευθύνες του, οποίος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών επεσήμανε πως «έχουμε πει ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα απαρέγκλιτα» ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην φτάσει στον άνεργο ο λογαριασμός των μέτρων».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ είπε πως «εμείς ζητάμε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία». Τέλος σχολιάζοντας τη φημολογούμενη εκλογική συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν έχει σημασία να κάνει συνεννοήσεις σε επίπεδο κορυφής αν αυτό δεν έχει ανταπόκριση από τη βάση. Δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη από τη βάση και υπήρξε μια πρώτη θετική αντίδραση και τώρα γίνονται συνεννοήσεις».

Τέλος αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φανεί αν θα υπάρξει τελική συμφωνία. Ωστόσο δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρξει νέος φορέας αφού δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να συμβεί αυτό προσθέτοντας ότι «μιλάμε για προεκλογικη συμπόρευση».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews