Ελλάδα

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι έρμαιο του Βαρουφάκη και της δραχμολαγνείας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι έρμαιο του Βαρουφάκη και της δραχμολαγνείας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με παρέμβασή της ασκεί οξεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Aναλυτικά το κείμενο

Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη ήταν αποκαλυπτικός γιατί ομολόγησε τα καθοριστικά λάθη μιας τυφλής σύγκρουσης που έφερε τη χώρα μπροστά στην άβυσσο του Grexit, μπροστά στην άτακτη χρεοκοπία, μπροστά σε μια καταστροφή

Όμως προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ομολογία του, συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη Δραχμή.

Ο Πρωθυπουργός αφέθηκε 6 μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη Δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους Υπουργούς και Βουλευτές του.

Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και εθνικο-λαϊκιστικοί κύκλοι της Ευρώπης πάντα υπάρχουν και εκμεταλλεύονται κάθε φορά τα λάθη, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες των Κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Δυστυχώς πολύ αργά κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο καταστροφικός κ. Βαρουφάκης και οι Δραχμολάγνοι Υπουργοί και Βουλευτές του πήγαιναν χέρι-χέρι και σε συμπαιγνία με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό του κ. Σόϊμπλε, με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες έξω από το Ευρώ, έξω από την Ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αγιογραφήσει τον εαυτό του στη διαπραγμάτευση της Συνόδου Κορυφής. Εμφανίζει τον εαυτό του πότε ως «θύμα» και «μάρτυρα» και πότε ως «ήρωα» που έδωσε μια 17ωρη μάχη για την Ελλάδα.

Θέλει να ξεχάσει ο ίδιος και προσπαθεί να αποκρύψει από τον Ελληνικό λαό περίτεχνα ότι ήταν και είναι 6 μήνες ο Πρωθυπουργός της χώρας και φέρει τεράστιες ευθύνες για τις δεσμευτικές εξελίξεις, για τα προηγούμενα τραγικά αδιέξοδα στην οικονομία, στην κοινωνία, στο Κοινοβούλιο και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες πληρώσαμε και πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα για την αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης. Για τις προκλητικές, ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, μεταμοντέρνες επικίνδυνες και καταστροφικές θεωρίες των παιγνίων του κ. Βαρουφάκη

Ο κ. Τσίπρας καλύπτει απολύτως, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τις ευθύνες για τον κ. Βαρουφάκη, που με τις πλουμιστές και χαοτικές θεωρίες του έχει αφήσει πίσω του ερείπια, και ένα τεράστιο λογαριασμό που θα τον πληρώνουν οι Έλληνες για πολλά χρόνια.

Το τελευταίο εξάμηνο μέσα από διπλά παιχνίδια, μπλόφες, διπλές σκοπιμότητες, μέσα από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες χάθηκαν για την Ελλάδα δυνατότητες, πόροι και ευκαιρίες. Υπονομεύθηκαν σταθερά ερείσματα και πολιτικές συμμαχίες για την πατρίδα μας.

Σπαταλήθηκε η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Πρωθυπουργού με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια απομονωμένη, αδύναμη και ευάλωτη χώρα. Να γίνει εύκολος στόχος για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, που προωθούσαν μεθοδικά και με σχέδιο την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι ένας Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ και σε καμμία περίπτωση το εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό δικαίωμα να παίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα ζάρια, γιατί αυτό ιστορικά ισοδυναμεί με τυχοδιωκτισμό

Ο κ. Τσίπρας ευτυχώς και για την Ελλάδα και για τον ίδιο, αφού πρώτα βάφτισε το «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» στο Ευρώ και την Ευρώπη, κινήθηκε σωστά και συντεταγμένα την ύστατη και οριακή στιγμή.

Δεσμεύτηκε να προχωρήσει σύμφωνα με τη διπλή εντολή του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και την ισχυρή και σαφή διακομματική εξουσιοδότηση των 251 Βουλευτών, για να κατοχυρωθεί το ιστορικό κεκτημένο της Ελλάδας, της Ενωμένης Ευρώπης και τη Ζώνη του Ευρώ και να δοθεί αίσιον τέλος στη διαπραγμάτευση με Συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος ως συγκυβερνήτης, όπως και όλοι οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να καταλάβουν ότι ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα επικυρωθούν από την Ελληνική Βουλή φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γι’ αυτό είναι θέατρο του παραλόγου να καταφεύγουν στην εύκολη, ανέξοδη και παραπλανητική θεωρία ότι δήθεν έπεσαν «θύματα» πραξικοπήματος στις Βρυξέλλες.

Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη και τυχοδιωκτική γιατί ταπεινώνει, ακυρώνει και εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και υπέγραψε.

Είναι προκλητική γιατί προσβάλλει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έδωσαν ανοιχτά τη μάχη και συμπαρατάχθηκαν μαζί με τους Έλληνες ως φίλοι και σύμμαχοι για να μείνει η Ελλάδα στις δομές και τους θεσμούς της Ευρωζώνης και της Ενωμένης Ευρώπης.

Είναι άστοχη γιατί κατασκευάζει θεωρίες συνομωσίας που είναι παραπλανητικές και διχαστικές σε κρίσιμη περίοδο που πρέπει να κυριαρχήσει ο διάλογος και η συνεννόηση για μια Βιώσιμη Λύση που θα φέρει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας αφού δηλώνει ως Πρωθυπουργός ότι δεν θέλει «να δραπετεύσει» μετά τη συμφωνία, έχει χρέος να κάνει μια γενναία αυτοκριτική, να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αποφάσεων. Να σταματήσει να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια.

Να ζητήσει ανοιχτά από το Συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο να μην ψηφίζει επιλεκτικά προς όφελος των ΑΝΕΛ αλλά καταφανώς εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Έχει απόλυτο χρέος να απαντήσει με ευθύτητα στην κατηγορία που του προσάπτουν ο εκλεκτός του κ. Βαρουφάκης, αλλά και οι επιστήθιοι μέχρι σήμερα Υπουργοί του με προεξάρχοντα τον κ. Λαφαζάνη, όπως και η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι υπέγραψε μία ατιμωτική Συμφωνία ανάλογη με την «Συνθήκη των Βερσαλλιών».

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί τα αδιέξοδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μετατρέπονται σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο επικίνδυνο «θέατρο σκιών» και στο θλιβερό «κυνήγι μαγισσών» που αδρανοποιούν και παραλύουν τη χώρα, ευτελίζουν τους θεσμούς, υποτιμούν το λαό και προκαλούν τους πολίτες.

Έχει απόλυτο χρέος να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, κάτι που επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Για το ΠΑΣΟΚ η Εθνική Γραμμή για μια Βιώσιμη και για μια ριζική έξοδο από την κρίση αποτελεί μία πυξίδα για τις εξελίξεις. Όμως αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή και συγχωροχάρτι για όλα και για όλους

Η Εθνική Γραμμή για μια Βιώσιμη Λύση, μια ριζική έξοδο από την κρίση στηρίζεται σε υπαρκτή και πολύ μεγάλη διακομματική πλειοψηφία στη Βουλή, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιπαλότητες ανάμεσα στα Κόμματα.

Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση οφείλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι τις μικροπολιτικές μανούβρες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews