Ελλάδα

Γεωργιάδης: Μικρασιατική καταστροφή η έξοδος της χώρας από το ευρώ

Γεωργιάδης: Μικρασιατική καταστροφή η έξοδος της χώρας από το ευρώ

«Αν αυτό το κάνει η Ελλάδα , η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παραλληλίζοντας μάλιστα την κατάσταση με την Μικρασιατική καταστροφή.

«Εάν η Ελλάδα βρεθεί, λοιπόν, στο Grexit, αν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη, στην πίεση να βγει από το ευρώ, με τον τρόπο που περιγράφει η Goldman Sachs με το να κλείσει η Ευρωπαΐκη Κεντρική Τράπεζα τη στρόφιγγα, όπως έκανε στην Κύπρο, τότε υπάρχουν δύο επιλογές: Ή υπογράφεις μνημόνιο, όπως έκανε η Κύπρος και ξανανοίγουν οι τράπεζες ή τυπώνεις δικό σου χρήμα και χαιρετάς», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας:

«Αν αυτό το κάνει η Ελλάδα, μία χώρα που είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, μία χώρα η οποία δεν έχει πραγματική εξαγωγή και παραγωγή, αλλά η οικονομία της στηρίζεται στην καλή της σχέση με το εξωτερικό, στον τουρισμό και στις εισαγωγές, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο. Θα την έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews