Κοινωνία

Γερμανία: Εξοπλίζει τους Κούρδους του Ιράκ

Γερμανία: Εξοπλίζει τους Κούρδους του Ιράκ

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό εξωτερικών  Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ,  κυβέρνηση της Γερμανίας είναι διατεθειμένη να παραβεί τους περιορισμούς που ισχύουν σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές όπλων και να εφοδιάσει με οπλισμό τους Κούρδους μαχητές οι οποίοι πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.Δεν μπορούμε απλά να αφήσουμε το Κουρδιστάν στην τύχη του και απλώς να κοιτάμε ενώ ο κόσμος σφαγιάζεται εκεί», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο συγκυβερνά με τους συντηρητικούς της Μέρκελ.

«Εάν είναι απαραίτητο, εάν το τρέχον επίπεδο της απειλής παραμείνει ως έχει, δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παραδώσουμε όπλα», συνέχισε.

«Οι αρχές μας σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις είναι αυτό ακριβώς: αρχές. Συμπεριλαμβάνουν το δεδομένο ότι μπορεί να έχουμε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, στις οποίες πρέπει να ληφθεί μια πολιτική απόφαση να υιοθετηθεί μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία θα υπηρετεί τα συμφέροντά μας στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

 Παράλληλα η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλεχος των συντηρητικών, δήλωσε πώς η ιρακινή κυβέρνηση θα παράλαβει αυτόν τον εξοπλισμό.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews