Ελλάδα

Γεροβασίλη: Αδιαμφισβήτητη η κυβερνητική πλειοψηφία

Γεροβασίλη: Αδιαμφισβήτητη η κυβερνητική πλειοψηφία

«Η κυβέρνηση δεν φείδεται πρωτοβουλιών όταν πρόκειται να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έναντι των δανειστών», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, διευκρινίζει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προσβλέπει στην αύξηση των εσόδων και όχι στην περικοπή των κύριων συντάξεων. «Για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν αλλά για την κυβέρνηση της Αριστεράς υπάρχουν απαράβατες πολιτικές δεσμεύσεις και θα παραμείνουμε σε αυτές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τα προσεχή «δύσκολα» νομοσχέδια ( ασφαλιστικό, πρώτη κατοικία φορολογία αγροτών), η κ Γεροβασίλη με παράδειγμα την επιτευχθείσα προστασία του 65% των δανειοληπτών α΄κατοικίας, σημείωσε ότι με την ίδια επιμονή θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και στα άλλα ζητήματα.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αδιαμφισβήτητη, αδιάρρηκτη και χαράζει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει εμφατικά. Και προσθέτει : Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας καταστήσουν πολιτική ανάμνηση ή κυβερνητική παρένθεση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώνουν.

Για ενδεχόμενη ενδοκυβερνητική διάσταση λόγο «διαφοροποίησης» των ΑΝΕΛ σε νομοσχέδια όπως π.χ. η στρατιωτική θητεία γυναικών, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι δε συνιστά πρόβλημα η ύπαρξη διαφορετικών θέσεων τέτοιου επίπεδου.

Αντίθετα θεωρεί άκρως επιζήμια την διαφοροποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε κομβικά για το έθνος ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και το χρέος.

Στο πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δε υπήρξε η παραμικρή συναίνεση στο ασφαλιστικό και στο προσφυγικό ανέφερε, ενθυμούμενη παράλληλα και την συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Θέμα το οποίο έθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποσπώντας ρητή δέσμευση στη συμφωνία του Καλοκαιριού όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέκλειαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας το χρέος βιώσιμο.

Διερωτήθηκε δε, εάν « θα επιμείνει ο νέος αρχηγός της ΝΔ ότι το χρέος είναι βιώσιμο ή θα υποστηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την απομείωση του», και έκλεισε καλώντας τους υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ να διατυπώσουν δημόσια την άποψη τους για το θέμα ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες και η κυβέρνηση εάν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link