Ελλάδα

Γεροβασίλη: «Προτεραιότητα μας να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Γεροβασίλη: «Προτεραιότητα μας να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε συνέντευξή της, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επ’ αυτού ότι «το οικονομικό επιτελείο δεν έχει καταλήξει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει καταλήξει» και σημείωσε ότι «είναι προτεραιότητα να βρεθεί τρόπος, ούτως ώστε αυτό το μέτρο να μην ισχύσει». Τόνισε δε πως «το θεωρούμε και οριζόντιο και άδικο, δεν το συμμεριζόμαστε δηλαδή, και γίνεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην ισχύσει».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε γενικότερα για διαρκή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης παράλληλα με τις δεσμεύσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες, όπως αποτελεί η πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

«Προαπαιτούμενα, αξιολόγηση, συζήτηση χρέους, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποκατάσταση της σταθερότητας, οικονομικής σταθερότητας. Και ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον είναι από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης», είπε.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε μια συμφωνία το καλοκαίρι «για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μπορέσουμε, από εδώ και πέρα, να χτίσουμε και να προστατεύσουμε τους Έλληνες πολίτες». Είπε ότι από τα προπαπαιτούμενα το νομοθετικό είναι περίπου το 30%, και το οποίο πρέπει να ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου, 10-15 Νοεμβρίου, και πως τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, κλπ.

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι δεν είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις και διερωτήθηκε εάν υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι έχουμε ένα μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα ή εάν υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι μέχρι το 2018, εάν δεν ληφθούν μέτρα, καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα.

Είπε ότι «θα μπει σε δημόσιο διάλογο -για περίπου ένα μήνα, θα γίνει αυτός ο διάλογος, δεν είναι κάτι που θα αποφασιστεί σε κλειστές πόρτες, προκειμένου να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό. Και όλες οι προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν θα ληφθούν υπ’ όψιν».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα της κ. Σαββαΐδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η κυρία Σαββαΐδου βρίσκεται σε ένα πόστο, το οποίο είναι από τα σημαντικότερα, ειδικά αυτή τη περίοδο. Είναι μια θέση για την οποία δεν θα πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές» και πως «επομένως, έχει ζητηθεί η παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου και στην πορεία θα έχει και τον τρόπο και τον χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα, λοιπόν, που υπάρχει μια παραπομπή ήδη για ένα πλημμέλημα, αλλά και για ένα κακούργημα για το οποίο σήμερα καταθέτει, νομίζω ότι δεν μπορεί σε αυτό το πόστο, για λόγους ηθικής, για λόγους αξιακούς, κάποιος να παραμένει».

Για το εάν έχει αντιρρήσεις η τρόικα γι’ αυτή την υπόθεση, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν προκύπτει», ότι οι εταίροι «δεν έχουν μιλήσει και φαντάζομαι ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να μιλήσουν για ένα θέμα διαφάνειας και αξιακού συστήματος».

Σημείωσε ότι για την κυβέρνηση είναι θέμα αρχής να μην υπάρχουν σε αυτές τις θέσεις γκρίζα σημεία. «Πολιτικά, σας λέω σε αυτή τη φάση ειδικά, σε αυτή την πολιτική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα, ότι δεν μπορεί σε αυτή τη θέση να υπάρχουν σημεία τα οποία είναι θολά», συνέχισε και τόνισε πως «αυτό είναι το σκεπτικό της Κυβέρνησης και με βάση αυτό ζητήθηκε και η παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου.

Μέχρι εκεί είναι η συζήτησή μας. Από εκεί και κάτω είναι στα καθήκοντα όλων να διερευνήσουν και να δουν αν εδώ πραγματικά υπήρξε ή δεν υπήρξε θέμα».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews