Γνώμες

Γι΄ αυτό τα 30 είναι καταραμμένα – Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις όταν κλείνεις τα 30

Γι΄ αυτό τα 30 είναι καταραμμένα – Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις όταν κλείνεις τα 30

Τα 30 είναι η ηλικία που θα στιγματίσει τη μετέπειτα πορεία σου και οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις σκάνε μπροστά σου σαν βόμβες και συνήθως η πίεση δε σε οδηγεί και στις καλύτερες αποφάσεις.

 

Εμάς τους άντρες πάντα μας πιάνει ένας μεγάλος πανικός καθώς πλησιάζει αυτή η κατηραμένη μέρα που θα σταματήσουμε να έχουμε κεράκια πάνω στην τούρτα και θα βάλουμε ένα κερί τιμής ένεκεν ή δε θα έχουμε τούρτα καθόλου. Ναι, για τα 30 μιλάω που είναι για τον άντρα ότι και η περίοδος για τη γυναίκα. Απλά σε εμάς είναι μια φορά: ξεκινά μια μέρα πριν τα κλείσουμε και σταματά στα 35 στην καλύτερη και στα 40 στη χειρότερη περίπτωση.

 

Όχι, δεν είναι κρίσιμη ηλικία γιατί δεν έχουμε παντρευτεί ή δεν έχουμε κάνει παιδιά και γενικώς όλα εκείνα που κατατρώνε εσάς τις γυναίκες. Εμάς μας ανησυχούν πιο βαθιά ζητήματα του τύπου «δεν έχω πάει με πάνω από 20 γυναίκες», «δεν έχω πάει με 2 γυναίκες ταυτόχρονα», «δεν έχω πάει με 3 γυναίκες ταυτόχρονα» (δε συνεχίζεται γιατί μετά το 3 ξέρουμε ότι θα χάσουμε τη μπάλα), «δεν έχω ακόμα δικό μου σκάφος, εξοχικό, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού». Αυτή είναι η φιλοσοφία των υπαρξιακών μας αναζητήσεων που μας κατακλύζουν την ημέρα του Αρμαγεδδών.

 

Κακά τα ψέμματα όταν φτάνουμε στα 30 μας θέλουμε να είμαστε φτασμένοι, ανεξάρτητοι οικονομικά και να κάνουμε τη ζωή μας είτε μόνοι είτε με την κοπέλα μας. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι καίριες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε στα 30 μας;

 

-Μήπως έχει έρθει η ώρα να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου και να μείνεις μόνος σου: ναι, στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να φτάσεις στα 30 για να πεις ότι μπορείς να συντηρήσεις ένα σπίτι μόνος σου. Κι επειδή δεν είσαι γαϊδαρος, θες να μπορείς να βοηθάς και κάπως τους δικούς σου. Ε, αφού είσαι σε μια δουλειά που σου αποφέρει καλά λεφτά η ιδέα να μείνεις μόνος σου και να γλυτώσεις από τις παραξενιές των γονιών σου και τους τσακωμούς, αλλά και να φέρνεις πιο εύκολα μια κοπέλα στο σπίτι, πρέπει να το πάρεις απόφαση και να φύγεις από τη βολή της μαμάς, που σου είχε τα πάντα έτοιμα.

 

-Αν θα παραμείνεις στην εταιρεία που δε σου προσφέρει καμία επαγγελματική ανέλιξη, αλλά έχει σίγουρα και καλά λεφτά  ή θα παραιτηθείς αναζητώντας κάτι παραπάνω: γυρνωντας από το μεταπτυχιακό σου έψαχνες εναγωνίως για δουλειά και μιας και δεν έβρισκες κάτι στον τομέα σου είπες να δοκιμάσεις σε κάτι παραπλήσιο το οποίο όμως δεν έχει προοπτικές καριέρας. Μετά από 4 χρόνια είσαι ακόμα εκεί και ούτε για αύξηση έχεις μιλήσει στο αφεντικό ούτε υπάρχει πιθανότητα να αναλάβεις ανώτερο πόστο. Μήπως πρέπει να ξεβολευτείς και να παίξεις τακτική «all or nothing»;

 

-Μήπως η λύση είναι να ανοίξεις τη δικιά σου επιχείρηση και να είσαι κύριος του εαυτού σου: μπορεί οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, μπορεί η συναναστροφή με το τέρας της γραφειοκρατίας να είναι αποστολή αυτοκτονίας, μπορεί να βάζεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο, αφού οι μικροεπιχειρηματίες είναι αυτοί που μπαίνουν συχνότερα φυλακή τη σήμερον ημέρα, αλλά η ιδέα του να διοικείς κάτι καλό και χρήσιμο για την κοινωνία και να το κάνεις κερδοφόρο, είναι ένα μεγάλο παράσημο για κάθε άντρα.

 

-Αν έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτείς και να ψάξεις για τη γυναίκα που θα παντρευτείς και θα ονειρευτείς μαζί της μέχρι τα βαθειά γεράματα: κανένας άντρας δε θέλει να βάλει κουλούρα πριν τα 40 και να γίνει σκυλάκι, αλλά οι σκέψεις που στα 22 σου έκανες με αισιοδοξία, τώρα τριβελίζουν όλο και πιο έντονα το μυαλό σου με όχι και τόσο θετική διάθεση. Η μάνα σου έχει αρχίσει τη γκρίνια ότι είναι στα τελευταία της και θέλει εγγόνι, οι φίλοι σου πέφτουν στο πεδίο της μάχης ο ένας μετά τον άλλον και σου πετάνε σπόντες ή σου γνωρίζουν φίλες της γυναίκας τους και το παίζουν προξενήτρες. Σκέψου το καλά: είναι τα οικονομικά σου εκεί που πρέπει για να βάλεις χαλκά στο χέρι; Έχεις ελάχιστο εγωισμό μέσα σου για να προχωρήσεις; Αν όχι τότε μη σκας για γάμους κλπ. Η ζωή είναι πιο ωραία χωρίς γαμπριάτικο κοστούμι.

 

– Αν ήρθε η ώρα να κάνεις παιδί (συνέχεια του προηγούμενου): κι εκεί που έχεις βρει μια γυναίκα και έχεις προβεί στο απονενοημένο διάβημα του έγγαμου βίου σκέφτεσαι «τελικά δεν είναι και τόσο άσχημος ο γάμος, κάνω και σεξ συχνά, έχω και έναν άνθρωπο να με φροντίζει και να τον φροντίζω…και τώρα τι;». Βλέπεις η γκρίνια της μαμάς δεν έχει σταματήσει και τώρα έχει και σύμμαχο τη νύφη, η οποία σε έχει πάρει μονότερμα στην κρεβατομουρμούρα. Πάτα φρένο και βάλτα κάτω προσεκτικά. Είσαι ικανός να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί και να του δοθείς μέχρι τα 50 σου ή θα μεγαλώσει με ψυχολογικά;

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews