Ελλάδα

«Γεια σου πρόεδρε». «Γεια σου Άκη». Σημίτης, Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου στην δίκη Τσοχατζόπουλου

«Γεια σου πρόεδρε». «Γεια σου Άκη». Σημίτης, Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου στην δίκη Τσοχατζόπουλου

Εκκενώθηκε κατόπιν τηλεφωνήματος για βόμβα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου έλαβε χώρα συνάντηση «κορυφής» στη δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς προσήλθαν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, ενώ δεν εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος, όπως και οι προηγούμενοι, είχε κληθεί ως μάρτυρας.

Ο κ. Σημίτης, ο κ. Βενιζέλος και η κα Παπανδρέου είχαν κληθεί από το δικαστήριο, που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του κατηγορούμενου Άκη Τσοχατζόπουλου, που ζητούσε να εξεταστούν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις οποίες ο ίδιος κατηγορείται ότι πήρε μίζες.

«Γεια σου πρόεδρε» είπε μέσα στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ο κ. Σημίτης προσήλθε στο βήμα του μάρτυρα.
«Γεια σου Άκη» απάντησε ο κ. Σημίτης.

Το ίδιο επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, όταν στη θέση του κ. Σημίτη βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Γεια σου Βαγγέλη» του είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Τελικά το δικαστήριο όρισε να προσέλθουν ξανά για να καταθέσουν ο κ. Σημίτης και ο κ. Βενιζέλος στις 13 Μαΐου, καθώς δεν τους εξέτασε σήμερα Τετάρτη. Το δικαστήριο όρισε επίσης ότι θα καταθέσουν στις 20 Μαΐου η κα Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Παράλληλα, είχαν κληθεί ως μάρτυρες σήμερα οι πρώην ανώτατοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανούσος Παραγκιουδάκης, Γιώργος Ιωαννίδης, οι οποίοι και εμφανίστηκαν. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όρισε ότι θα καταθέσουν στις 27 Μαΐου, οπότε και θα ξαναεμφανιστούν.

Η δίκη συνεχίζεται.

πηγή: huffingtonpost.gr / Μαίρη Μπενέα

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews