Γνώμες

Με το Γιάγκα

Με το Γιάγκα

Συγκέντρωση βγαλμένη από άλλες εποχές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, από το συνδυασμό Δυνατή Πόλη, με επικεφαλής το Μιχάλη Γιάγκα και με αφορμή τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου. 

 

Σε μια εποχή που η απολιτίκ στάση της κοινωνίας μεγαλώνει το χάσμα της με τη κεντρική εξουσία και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης καλούνται να σηκώσουν όλο το βάρος της απαραίτητης κοινωνικής πολίτικης και της καθημερινής επαφής με τα προβλήματα του πολίτη. Σε αυτή την εποχή που ο καθ’ ένας έχει εκφράσει την Παππαφλέσσεια επιθυμία «να γίνει και αυτός αρχή», σε αυτή λοιπόν την εποχή τις απαντήσεις τις δίνει ο κόσμος, με τη παρουσία του και το χειροκρότημα του.

 

Τα προβλήματα της πόλης πολλά και σημαντικά. Προβλήματα τα όποια η αδράνεια και η ολιγωρία της παρούσας δημοτικής αρχής τα διόγκωσε, συρρικνώνοντας κάθε κοιτίδα επιχειρηματικότητας όπως το ΠΑΝΘΕΟΝ.

 

Μίας Δημοτικής αρχής που λειτούργησε ως ένα «κρατικό μαξιλάρι» στη περίπτωση της απαξίωσης του νοσοκομείου Λοιμωδών «Η Αγία Βαρβάρα» και της εισόδου στη πόλη μας στοιβαγμένων λαθρομεταναστών, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της γερασμένης νοοτροπίας το είδαμε ακόμα μια φορά σε πρόσφατες φωτογραφίες που αφορούν το ρημαδιασμένο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης, αλλά και στις πλατείες που είναι γεμάτες με  σκουπίδια, αντί για παιδικές χάρες με χαρούμενα παιδιά, όπως θα έπρεπε να αντικρίζουμε καθημερινά.

3 2 1

Με το Γιάγκα λοιπόν, γιατί η πόλη μας χρειάζεται μια ουσιαστική και δημοκρατική αλλαγή.  Γιατί σε αυτή την ιστορική στιγμή για τη χωρά, δε μπορούμε να εμπιστευτούμε ανθρώπους λίγους και ανεπαρκείς από προσόντα.

 

Ανθρώπους που δε δούλεψαν  και κατείχαν για πολλά χρόνια έμμισθες θέσεις. Ανθρώπους που ζουν από τα εκλογικά μεγαλεία του χτες και συντηρούν τα όνειρα του αύριο, περιμένοντας, αναμένοντας και αδημονώντας να έρθει η ιερή μέρα της συνταξιοδότησης τους.

Με το Γιάγκα που σαν οικονομολόγος δεν έκρυψε και ξεσκέπασε τα δάνεια και τα χρέη του Δήμου, αλλά και με ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους, σοβαρούς, σπουδαγμένους και εργατικούς. Από νοικοκύρηδες που θέλουν να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της πόλης μας.

 

Με το Γιάγκα και δεν είμαι υποψήφιος

 

Επιμέλεια άρθρου: Φωτεινός Παναγιώτης

 

Ο Φωτεινός Παναγιώτης δηλώνει:

 

Φωτεινός ΠαναγιώτηςΑποτυχημένος δασοπόνος με αλλεπάλληλες απόπειρες στη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία, την πολιτική και το ποδόσφαιρο. Λάτρης του ραδιοφώνου και οπαδός του cult-ισμού, λόγιος και «παραλόγιος» ταυτόχρονα, οξύμωρος με ισορροπία, λατρεύω τη βάρκα μου κι αγαπάω τα έλκηθρα. Αγαπάω την Ελλάδα, μισώ το Νεοέλληνα, μοναχικός από ιδεολογία, χαμένος στο αστικό δυτικό οικοσύστημα κάπου στην επαρχία. Γλωσσοπλάστης και ανορθόγραφος, Νησιώτης και Καρπενησιώτης, μα παντού και πάντα «βαθιά¨Αγιοβαρβαριώτης. Αποκεντρωτικός από τη φύση μου και εκκεντρικός εκ γενετής. Εθισμένος στο πολιτικοκοινωνικό editorial χρησιμοποιώντας έναρθρες κραυγές κοινωνικής ισορροπίας, απαραίτητης ισονομίας, εμπλουτισμένες με καυστική διάθεση και φιλοευρωπαϊκή προδιάθεση. Ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές που ζούμε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς του «καπιταλισμού 3″ παραμένω πιστά ερωτευμένος με τη μοναξιά του καναπέ μου, ακριβώς απέναντι από τη τηλεόραση, να βλέπω θρύλο ή να βυθίζομαι σε ασυνεχή πεντάλεπτα παλιμπαιδισμού που αναβιώνουν μέσα από το διαδίκτυο, ανασύροντας και ξεσκονίζοντας παιδικές μνήμες, γιατί οποίος δε ξέρει την ιστορία του και δε μαζεύει τα κομμάτια στο τέλος της ημέρας δε του αξίζει να πάει πουθενά

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews