Επιστημονικά

Γιατί η Apple εξαγόρασε την Cue

Γιατί η Apple εξαγόρασε την Cue

Η Apple προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε ακόμη μια εξαγορά εταιρείας και συγκεκριμένα της Cue. O λόγος έχει να κάνει κατά πολύ στην νέα στρατηγική της Apple να εξοστρακίσει το Google Google στο επικείμενο πόλεμο των wearable συσκευών που αναμένετε να ξεκινήσει του χρόνου.

Η Cue ιδρύθηκε από τον Daniel Gross και τον Robby Walker και την περασμένη εβδομάδα με την κίνηση της Apple έγιναν κατά $50 εκατομμύρια πλουσιότεροι.

Όπως συνηθίζετε και είναι πάγια πολιτική της Apple η Cue μετά την εξαγορά της σταμάτησε να παρέχει υπηρεσίες. Ακριβώς όπως είχε γίνει και με την Siri υπηρεσία όταν αυτή αρχικά είχε προσαρτηθεί και μπει στην ομάδα του Cupertino.

H Cue λοιπόν μάλλον δεν θα ξανακάνει διαθέσιμη κάποια άλλη υπηρεσία υπό την μορφή εφαρμογής στο App Store ή αλλού και είναι σχεδόν βέβαιο πως η τωρινή της υπηρεσία με κάποιες βελτιώσεις θα ενσωματωθεί με την Siri.

Η Cue είχε δημιουργήσει μια εφαρμογή για iPhone που μέχρι πρότινος μπορούσατε να την κατεβάσετε με την ονομασία “Greplin,” και πολλοί χρήστες της είχαν δώσει την ονομασία Lifehacker μιας και ουσιαστικά ήταν μια μηχανή αναζήτησης με έξυπνους αλγορίθμους που έψαχνε όλα τα cloud δεδομένα σας και τα τοποθετούσα σε ημερολογιακή κατάταξη.

Η Cue μέσω της εφαρμογής της μπορούσε να τραβήξει δεδομένα από το email, επαφές, ημερολόγιο,Facebook, Twitter, LinkedIn, Reddit, Dropbox, Evernote, Tumblr και άλλες τοποθεσίες αν και εφόσον εσείς το επιτρέπατε. Εν συνεχεία θα σας έδινε ένα “snapshot”, περίληψη, ολόκληρης της μέρας σας. Ποιο σημαντικό ήταν πως όλα τα δεδομένα επεξεργάζονταν αλγοριθμικά έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός τους και η εφαρμογή να σας παρουσιάζει τα δεδομένα που θέλατε και τις πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Η Cue επίσης έλεγχε και για πληροφορίες για πτήσεις, αποστολές προϊόντων αλλά και προσκλήσεων που θα μπορούσατε να έχετε.

‘Ενα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό της ήταν πως μπορούσε να δένει πληροφορίες από διαφορετικές πηγές. Για παράδειγμα θα δημιουργούσε μια ειδοποίηση στο ημερολόγιο σας με ένα meeting που θα είχατε, θα σας παρουσίαζε όλα τα στοιχεία των ανθρώπων που θα συμμετείχαν καθώς θα παρείχε και πληροφορίες για το μέρος της συνάντησης.

Με άλλα λόγια ήταν το Google Now του iPhone πολύ πριν το Google Now γίνει διαθέσιμο για το iPhone.

Κατά γενική ομολογία μάλιστα η υπηρεσία της Cue ήταν ανώτερη κατά πολύ του Google Now. Αποτελεί μάλιστα αξιοσημείωτο γεγονός πως η Google μέχρι στιγμής δεν έχει βρει παρόμοιους αλγορίθμους για να κάνει κάτι παρόμοιο με την δική της υπηρεσία.

Όπως όλα δείχνουν η Apple ετοιμάζει να παρέχει έξυπνες ειδοποιήσεις και δημιουργικές προτάσεις στους χρήστες του iOS. H δυνατότητα του αλγορίθμου που δημιούργησε η Cue στην αναζήτηση προσωπικών δεδομένων και η δυνατότητα της Apple να παρέχει προτάσεις πάνω σε αυτά θα αποτελέσουν ένα πολύ ισχυρό πακέτο.

Εν κατακλείδι λοιπόν έχουμε ένα σύστημα ειδοποιήσεων που θα σας παρέχει τις σωστές πληροφορίες την στιγμή που τις χρειάζεστε παρέχοντας παράλληλα μια σειρά σχετικών προτάσεων για τις ενέργειες σας το οποίο θα ενσωματωθεί στην Siri υπηρεσία της Apple.

To πακέτο αυτό ίσως αποδειχθεί και ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του επικείμενου iWatch της Apple που το αναμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

 

πηγή: appleworldhellas.com

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews