Επιστημονικά

Γιατί δεν είναι πια ερωτικό το κρεβάτι σας;

Γιατί δεν είναι πια ερωτικό το κρεβάτι σας;

Η καλή υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, οι φρενήρης ρυθμοί  της καθημερινότητας, η κακή  ψυχολογία αλλά και  ορισμένοι παθολογικοί παράγοντες μπορούν να την δυναμιτίσουν .

Σύμφωνα με το health.com, ο σύγχρονος άνθρωπος αφιερώνει λιγότερο χρόνο στην ερωτική του ζωή, από όσο αφιέρωνε τη δεκαετία του 1950. Στην περίπτωση των παντρεμένων μάλιστα, οι έρευνες κάνουν λόγο ακόμα και για συνευρέσεις, που είναι λιγότερες από 10 φορές το χρόνο.

 

 

Εκτός από τη γνωστή αιτία ενδεχομένως και δικαιολογία, της έλλειψης ελεύθερου χρόνου, υπάρχει μια πληθώρα άλλων λόγων, που εμποδίζουν την ύπαρξη μίας υγιούς ερωτικής ζωής.

 

Μήπως κάποια από τα φάρμακα σας ρίχνουν την λίμπιντο;

 

Σύμφωνα με τον  καθηγητή και διευθυντή της σεξουαλικής κλινικής του Νοσοκομείου του Hoag, στο Newport Beach της Καλιφόρνια τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ο εχθρός της ερωτικής διάθεσης. Περιέχουν οιστρογόνα, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, που ονομάζεται δεσμευτική σφαιρίνη ορμονών φύλων (SHBG) και μπορεί να φυλακίσουν  την τεστοστερόνη, που επηρεάζει τη σεξουαλική διάθεση.

Παράλληλα πολλά  φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία λαμβάνονται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του άγχους, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης αλλά και τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν να μειώσουν σε σημαντικό βαθμό την ερωτική διάθεση.

 

 

δεν είναι πια ερωτικό κρεβάτι;

 

Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά , ότι το κρεβάτι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τον ύπνο και τις ερωτικές σας συνευρέσεις.

 

Όμως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την συνήθεια  «φέρνει» laptop, κινητά τηλέφωνα αλλά και να τοποθετεί στη κρεβατοκάμαρα τηλεόραση συσκευές οι οποίες  μπορεί να είναι χρήσιμα αλλά μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία και να βάλουν «φρένο» στην σεξουαλική  ζωή.

 

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί προτείνουν να κρατήσετε το κρεβάτι σας μακριά από την τεχνολογία.

 

η ζωή σας είναι πολυάσχολη :

 

Δε χωρά αμφιβολία πως οι σύγχρονοι ρυθμοί  και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν ευνοούν μία υγιή ερωτική ζωή.

Ιδιαίτερα το μόνιμο άγχος για να ανταπεξέλθετε σε όλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται  χάος στην ερωτική σας ζωή.

 

 

δεν σας αρέσει το σώμα σας.

 

Μελέτες, που έγιναν απέδειξαν ότι  ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εξιδανικεύσει το τι είναι πραγματικά ερωτικό βάσει των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικά οι γυναίκες έχουν την τάση να αντιπαθούν τα στοιχεία, που συνήθως οι άλλοι βρίσκουν ελκυστικά σε αυτές.

 

Σε μια πρόσφατη μάλιστα έρευνα του health.com, αποκαλύφθηκε ότι το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η απώλεια βάρους τους έκανε να αισθάνονται πιο ελκυστικοί.

 

Στην πραγματικότητα, ακόμη και η απώλεια μόλις δυο κιλών, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία υγιή σεξουαλική ζωή.

 

 

θύμα της κατάθλιψης

 

Όταν δεν αισθάνεστε καλά, όταν η ψυχολογική διάθεση είναι «πεσμένη» οι άνθρωποι τείνουν να απομονώνονται. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση της διαγνωσμένης κατάθλιψης, ακόμη και η χορήγηση μιας αντικαταθλιπτικής αγωγής δρα εναντίον της ερωτικής ζωής.

Εάν παρατηρήσετε, αλλαγές στην ερωτική σας ορμή, την ίδια περίοδο που ξεκινήσατε να λαμβάνετε μία νέα φαρμακευτική αγωγή, ενημερώστε το γιατρό σας, προκειμένου να σας χορηγήσει ενδεχομένως κάποια εναλλακτική θεραπεία.

 

Μία ακόμη καλή λύση είναι η ψυχοθεραπεία ή η σωματική άσκηση καθώς βελτιώνουν τη διάθεση και την ενέργεια, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

 

 

συνέχεια κουρασμένοι

 

Αρκετοί άνθρωποι, που υποβάλλονται σε θεραπεία για τη χαμηλή λίμπιντο, καταλήγουν να παρουσιάζουν ενδοκρινολογικά προβλήματα, όπως η μη διαγνωσμένη νόσος του θυρεοειδούς, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, κατάθλιψη, χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και προβλήματα γονιμότητας.

Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση γυναικών, οι οποίες πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως η ινομυαλγία, η αναιμία, ο διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, παρατηρείται ότι η σωματική κόπωση και ο πόνος, επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.

 

 

πηγή: iatropedia.gr

 

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews