Ενδιαφέροντα

Οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 (πραγματικά παράξενους) λόγους…

Οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 (πραγματικά παράξενους) λόγους…

Αξιοπερίεργα είναι τα αποτελέσματα έρευνας αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες κάνουν σεξ, με συντριπτικό ποσοστό των γυναικών που κάνουν σεξ για να ευχαριστήσουν τον σύντροφο τους γιατί έκανε δουλειές στο σπίτι! Η κλινική ψυχολόγος Σίντυ Μέστον και ο εξελικτικός ψυχολόγος Ντέιβιντ Μπας πήραν συνεντεύξεις από περισσότερες από 1000 γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο και οι απαντήσεις που έλαβαν έχουν πραγματικά ενδιαφέρον.

 

Καταρχάς, οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 διαφορετικούς λόγους σε αντίθεση με τους άνδρες που κάνουν για δύο, αφενός για να ικανοποιήσουν τις γενετήσιες ορμές τους και αφετέρου για να τεκνοποιήσουν.

 

Το 84% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα απάντησαν ότι κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους για να τον επιβραβεύσουν «που κάνει δουλειές στο σπίτι, όπως να κατεβάσει τα σκουπίδια, να βάλει πλυντήριο, να συμμαζέψει το σαλόνι και να αδειάσει το πλυντήριο πιάτων». Μάλιστα, περίπου το ίδιο ποσοστό ισχυρίζεται ότι ενδίδει στο σεξ ως δώρο για τον άνδρα λόγω «της ήρεμης και ασφαλής ζωής που προσφέρει».

 

Οι επόμενες συχνότερες απαντήσεις είναι οι εξής:

 

«κάνω σεξ για να μου περάσει ο πονοκέφαλος»

 

«για να περάσει η ώρα, πως να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο;»

 

«για να τον παρασύρω και να γλιτώσω μία ανεπιθύμητη έξοδο»

 

«κάνω σεξ με άλλους για να τον κάνω να ζηλέψει»

 

«για να τον ξανακερδίσω όταν νομίζω πως με απατά»,

 

«για να του ρίξω στάχτη στα μάτια, όταν καταλαβαίνει ότι τον απατάω»

 

«για να κρατήσω τις ισορροπίες στη σχέση»

 

«γιατί αν δεν κάνω σεξ μαζί του θα πάει με κάποια άλλη και θα τον χάσω»

 

Βέβαια, υπήρξαν και πολλές γυναίκες που έδωσαν την απάντηση: «γιατί ποθώ σωματικά τον σύντροφο μου» ή «γιατί έτσι του εκφράζω την αγάπη μου» ή «για να μείνω έγκυος»

 

Ωστόσο, πολλές γυναίκες φαίνεται πως ενδίδουν έναντι «αμοιβής»:

 

«Κάνω σεξ γιατί μετά μου κάνει εκπληκτικά δώρα»

 

«για να αγοράσω ένα πανάκριβο ζευγάρι παπούτσια»

 

«γιατί με πάει ταξίδια»

 

«για να μου κάνει το τραπέζι σε ακριβά εστιατόρια»

 

«γιατί ο καημένος ξοδεύει πολλά για εμένα»

 

Οι δύο ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλές από τις απαντήσεις εξηγούνται εν μέρει. «Πολλές από τις απαντήσεις των γυναικών εξηγούνται με αυτό που οι βιολόγοι αποκαλούν “σεξ για γενετικά οφέλη” και “σεξ για εξασφάλιση μέσων επίτευξης σκοπού”. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που κάνουν σεξ με έναν συγκεκριμένο άντρα γιατί θεωρούν πως από τα γονίδιά του θα προκύψουν γερά και ευφυή παιδιά, ενώ στη στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν εκείνες που κάνουν σεξ για να εξασφαλίσουν τα μέσα που τους δίνουν άνεση και ασφάλεια, για τις ίδιες ή και τα παιδιά τους» εξηγεί η Μέστον και προσθέτει: «Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ σε όλα τα στάδια της σχέσης. Στην αρχή είναι το δόλωμα για να κερδίσουν έναν άντρα που τους αρέσει. Μετά από καιρό το κάνουν ως ένα κίνητρο για να υποχρεωθεί να μείνει ο άλλος κοντά τους και να μην αναζητά αλλού περιπέτειες».

 

πηγή: paraskhnio.gr

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews