Πολιτική

Γλέζος: Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο για το που θα βρούμε λεφτά

Γλέζος: Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο για το που θα βρούμε λεφτά

Πιο πειστική απάντηση για το δημοσιονομικό θέμα πρέπει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες τονίζει ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Γλέζος και τάσσεται υπέρ συνεργασιών του κόμματός του με άλλες δυνάμεις εφόσον υπάρχει συμφωνία στις βασικές αρχές.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα», το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πείθει τον κόσμο, δήλωσε ότι “ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Κι έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω- και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται «Η Έξοδος», εννοώ από την κρίση”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την απόφαση για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γλέζος είπε ότι είχε προηγηθεί διαβούλευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό και σημείωσε ότι «το θέμα είναι πως γίνεται μια διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετά γόνιμη. Υπήρξαν, από όλες τις πλευρές, προσπάθειες για να λυθεί γρηγορότερα το όποιο θέμα παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με την ύπαρξη και υπόσταση ενός αριστερού κόμματος».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο κ. Γλέζος τόνισε ότι: «Να εξετάσουμε πρώτα γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές: Πρώτον, διότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ του λαού και των κυβερνώντων. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Απόδειξη είναι ότι δεν βγαίνουν στον δρόμο να περπατήσουν. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να βγει μαζί μου στον δρόμο να περπατήσουμε, χωρίς αστυνομικούς. Το δεύτερο είναι ότι (η κυβέρνηση) ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Τυπικά την έχει, με βάση αυτό τον καλπονοθευτικό νόμο που της δίνει τη δυνατότητα να κλέβει 50 έδρες νομότυπα, αλλά ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Εάν αυτό το καταλαβαίνει κάποιος και δεν στέκεται στους τύπους, οφείλει να πάμε σε εκλογές. Αν είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση; Νομίζω ότι μπορούμε να πείσουμε τον λαό να κινητοποιηθεί με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση. Έχουμε ξεκινήσει καιρό αυτό τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε και θα τον πετύχουμε. Όχι με τη βία. Πρώτα θα βγει κυβέρνηση να καταγγείλει την κρατική βία και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε.”

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γλέζος δήλωσε: “Με οποιονδήποτε μπορούμε να συνεργαστούμε, αρκεί να είμαστε στις βασικές αρχές που έχουμε χαράξει. Ας είμαστε (σ.σ.: μέρα με τη νύχτα με τους ΑΝΕΛ). Μου βάζετε τώρα ερώτημα αν μπορώ να συνεργαστώ με τον διάβολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε μπορεί να συνεργαστεί, εάν συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές. Που είναι η ανατροπή όλων των νόμων, των μνημονίων και των σχετικών που έχουν ψηφιστεί και έχουν φέρει τον λαό στην τραγική κατάσταση να αυτοκτονεί καθημερινά. Δεύτερον, εναντίον της τρόικας και του συστήματος. Θέλουμε να έρθει ο λαός στην εξουσία. Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς. Όποιος θέλει, ας έρθει”.

Πηγή enet.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews