Πολιτική

Γρηγοράκος: Εξέταση DNA αν γεννηθεί παιδί εκτός νοσοκομείου

Γρηγοράκος: Εξέταση DNA αν γεννηθεί παιδί εκτός νοσοκομείου

Καμίνης: «Η ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του νόμου»

Αλλαγές στη νομοθεσία για τον τρόπο καταχώρησης των γεννήσεων όσων παιδιών γεννιούνται εκτός νοσοκομείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας. Ο υπουργός είπε ότι στο εξής θα γίνεται εξέταση DNA αν ένα παιδί γεννιέται εκτός νοσοκομείου.

«Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα ζητήσουμε επιπλέον στοιχεία για τη διασφάλιση της διαδικασίας των παιδιών. Θα αυστηροποιήσουμε πολύ το πλαίσιο, θα ζητάμε DNA μητρότητας – πατρότητας με δικαστική απόφαση για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείων» τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα επίορκων υπαλλήλων στον δήμο Αθηναίων» για τις πολλαπλές ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως που είχαν εκδοθεί.

O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Δημόσια Τηλεόραση, ανέφερε πως «όσον αφορά τη ληξιαρχική πράξη της μικρής Μαρίας αυτή εκδόθηκε κατ’ εφαρμογήν του νόμου». Ο ίδιος προσέθεσε πως «υπάρχει κενό στη νομοθεσία για τα παιδιά που γεννιούνται εκτός κλινικής» και «πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Ο Γιώργος Καμίνης πάντως προανήγγειλε ότι θα επανεξεταστούν «όλα τα πιστοποιητικά που δόθηκαν με μάρτυρες, όπως το προβλέπει ο νόμος».

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Φαρσάλων Αρης Καραχάλιος ανέφερε ότι το παιδί δηλώθηκε στην Αθήνα μέσα από διαδικασία «διάτρητη και λανθασμένη».

«Δηλώθηκε το καλοκαίρι ενώ είναι πέντε ή έξι χρονών. Εκανε ο δήμος Αθηναίων τραγικό λάθος. Εδωσα εντολή να καταγράψουν τι μας έχει στείλει η Αθήνα την τελευταία δεκαετία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο Αρης Καραχάλιος πρόσθεσε ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως πρέπει να φέρει δικαστική απόφαση σε περίπτωση αδυναμίας εκδόσεως πράξεως γεννήσεως από μαιευτήριο.

Το πιστοποιητικό γεννήσεως του 4χρονου κοριτσιού εκδόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει επισημάνει ωστόσο πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο».

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews