Κόσμος

H Google αποχωρεί από τη Ρωσία

H Google αποχωρεί από τη Ρωσία

Καθόλου εύκολα δεν είναι τα πράγματα για την Google στην Ευρώπη καθώς δεν έχει μπει μόνο στο στόχαστρο της ΕΕ η οποία μάλιστα ζήτησε και την διχοτόμησή της, αλλά πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία του ισπανικού Google News. Τώρα σειρά παίρνει η Ρωσία η οποία «αναγκάζει» την Google να αποσύρει τους μηχανικούς της από τη χώρα του Πούτιν.

Η Google επιβεβαιώνει ότι προχωρά στην απομάκρυνση των υπαλλήλων αλλά παράλληλα τονίζει ότι μένει «πιστή» στους Ρώσους χρήστες των υπηρεσιών της και δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό προγραμματιστών που θα αποχωρήσουν.

Η κίνηση αυτή είναι συνέπεια του νόμου που πέρασε η Ρωσική βουλή τον Ιούλιο και σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρίες τεχνολογίας είναι υποχρεωμένες να αποθηκεύουν όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε servers εντός της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών του, όμως έχει δεχτεί κριτική ότι προσπαθεί να κάνει το αντίθετο. Να έχει δηλαδή πλήρη έλεγχο και πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στα δεδομένα αυτά. Ο νόμος δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να ελέγχει το ίντερνετ και να μπλοκάρει τις σελίδες που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Πολλές τεχνολογικές εταιρίες ανά τον κόσμο αποθηκεύουν τα δεδομένα των χρηστών σε μέρη τα οποία δεν σχετίζονται με την τοποθεσία των χρηστών, συνήθως τα δεδομένα δεν είναι στην ίδια χώρα.

Η Google θα διατηρήσει στη Ρωσία υπαλλήλους που σχετίζονται με τις πωλήσεις, το marketing και την υποστήριξη των υπηρεσιών της.

Πηγή techblog

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews