Ελλάδα

H Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μήνυση στον Γιάννη Στουρνάρα

H Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μήνυση στον Γιάννη Στουρνάρα

Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή βρέθηκε πριν από λίγη ώρα στο Εφετείο Αθηνών όπου κατέθεσε μήνυση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Οι αναφορές περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον ρόλο του.

Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ’ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτόν τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ραχήλ Μακρή, φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο, τις συναντήσεις που είχε ο τότε διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Εν τω μεταξύ από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο: «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους».

Ο δόλος, σύμφωνα με την ίδια, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις κατατίθενται Οκτώβριο ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλει με τα συγκεκριμένα σχόλια μια ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews