Ελλάδα

H τρόικα ζήτησε στοιχεία από τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς

H τρόικα ζήτησε στοιχεία από τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς

Γιατί το τσεκάρισμα της τρόικας θεωρείται ότι θα κρίνει την τελική στάση των δανειστών σχετικά με την άρση ή μη της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Στοιχεία που έχουν να κάνουν κυρίως με τους πλειστηριασμούς συγκεντρώνουν τις τελευταίες ώρες τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα χθες το μεσημέρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν ειδοποιηθεί να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των NPL’s (μη εξυπηρετούμενων δανείων, που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους) και κυρίως εκείνων που αφορούν στα στεγαστικά. Και αυτό γιατί, όπως είναι ευνόητο, θα προκύψει κατά προσέγγιση και ο αριθμός των σπιτιών που θα βγουν στο σφυρί, αν τελικώς η απελευθέρωση “περάσει”, όπως το ζητά η τρόικα.

Αν ωστόσο το νούμερο που θα προκύψει από την έρευνα των τεχνικών κλιμακίων είναι μεγάλο, τότε – και μόνο τότε – υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η στάση των δανειστών να τροποποιηθεί. Για το λόγο αυτό και τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία δεν συντάσσονται με την καθολική απελευθέρωση, αναμένεται να δώσουν στην τρόικα την εικόνα με τα “κόκκινα” δάνεια πριν από την αναχρηματοδότηση, τα οποία, ως συνολικό υπόλοιπο, υπολογίζονται σε περίπου, 70 δισ. ευρώ. Μάλιστα, θα τους ενημερώσουν και για την εκτίμηση που κάνουν για το 2014, η οποία ανεβάζει το ίδιο ποσό στα 80 δισ. ευρώ!

Πηγή voria.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews