Ελλάδα

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ,στο Χημείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ,στο Χημείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν από κουκουλοφόρους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Χημείο και την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ, τραυματίστηκαν τέσσερις φοιτητές οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα η ΟΝΝΕΔ ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφα με τα οποία είχε ενημερώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για επεισόδια και θα ζητήσει ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Πριν λίγη ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Χημείο της Αθήνας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αριστεριστές εισέβαλαν και τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές. Ως νεολαία είχαμε ήδη από τη Δευτέρα 11.05.2015 ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των χιλιάδων φοιτητών, που θα συμμετείχαν στην κορυφαία πολιτική έκφραση της φοιτητικής κοινότητας. Δυστυχώς ουδείς έλαβε τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα σήμερα να διαπραχθούν κακουργήματα εναντίον της ζωής νέων ανθρώπων.

Κάνουμε σαφές πως θα προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων φέρουν την ευθύνη για αυτά τα περιστατικά και ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει το νόμο και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

Δεν υπάρχει κανένα άσυλο που να περιορίζει το ρόλο της Αστυνομίας να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες. Η ανοχή σ’ αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή και θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αναζήτηση όσων είχαν την ευθύνη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας φοιτητών. Καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να προστατέψει όλους εκείνους που θέλουν σε μια εποχή που η Παιδεία πλήττεται από κάθε πλευρά να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Ο φασισμός των μειοψηφιών και η ανοχή στη βία πρέπει να τελειώσει. Η συμμετοχή στις «φοιτητικές εκλογές – δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα» φαίνεται πως ενοχλεί. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews