Ελλάδα

Η απάντηση του Αντώνη Σαουλίδη στον Θεόδωρο Πάγκαλο

Η απάντηση του Αντώνη Σαουλίδη στον Θεόδωρο Πάγκαλο

Ο δικηγόρος και μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι πλέον είναι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας ενώ δε δίστασε να επιτεθεί σε όποιον διεκδικήσει το χρίσμα για την ηγεσία του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαουλίδη

Ο κύριος Πάγκαλος ανήκει στη γενιά πολιτικών που κυβέρνησε τη χώρα σε εποχές σχετικής ευμάρειας και διαχειρίστηκε τις τύχες, πετυχαίνοντας την “αλλαγή”, χωρίς όμως να τολμήσει την υπέρβαση.

Είναι η γενιά που αντί της παραγωγικής αναδόμησης προτίμησε τη διαχείριση ενός πελατειακού κράτους, η γενιά που άφησε το εκπαιδευτικό σύστημα να μαραζώσει, επιλέγοντας τη συναλλαγή -όπου τη βόλευε- με τους διάφορους μαζικούς χώρους, η γενιά που μπορούσε να πετύχει πολλά, όμως αρκέστηκε στα λίγα.

Η γενιά που δημιούργησε την “κρίση” και την “κοπάνησε” μόλις αυτή ξέσπασε. Η γενιά που άφησε την επόμενη, τη δική μας, να παλεύει μόνη της, χωρίς εφόδια, γιατί μας τα πήραν, αλλά και χωρίς βοήθεια, γιατί μας τη στέρησαν.

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση η τοποθέτησή του για τις εκλογές ανάδειξης του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως πρέπει να ξαφνιάζεται όταν βλέπει νέους ανθρώπους όπως ο Οδυσσέας, αντί να επιλέγουν τη φυγή όπως ο ίδιος δίδαξε, να παραμένουν στο χώρο πολεμώντας για την μετεξέλιξή του.

Στην τελική, εάν αφήσουμε τις ωραίες διηγήσεις και τις όμορφες ιστορίες, μπορεί ο κύριος Πάγκαλος να μας πει τρία επιτεύγματά της δικής του παρουσίας για τα οποία είναι περήφανος; Τρία πράγματα που να αποτελούν τη δική του παρακαταθήκη; Τρία πράγματα πάνω στα οποία εμείς μπορούμε να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews