Ελλάδα

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του αναφέρθηκε στην επέτειο της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ. «Η Νέα Δημοκρατία, αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες, τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη, όσο και για την έξοδό της από την κρίση», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει στο γεγονός ότι ο  Κωσταντίνος Καραμανλής, υπογράφοντας την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα «να επισπεύσει την ανάπτυξή της, να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα, να διεκδικήσει από ισχυρότερη θέση τα εθνικά δίκαιά της».

Τέλος ο κύριος Σαμαράς τονίζει ότι ο Κωσταντίνος Καραμανλής έδινε στους Έλληνες ένα κοινό όραμα και σκοπό, και στην Ελλάδα μία περίοπτη διεθνή θέση.«Τότε διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. Σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews