Κόσμος

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε βαρύ κλίμα για την Ελλάδα καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπιστεί με καχυποψία από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Δείτε τι δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την είσοδό τους στη Σύνοδο Κορυφής

Αλεξάντερ Στάμπ (Φινλανδός πρωθυπουργός) 

“Το Ευρώ έχει να κάνει με εμπιστοσύνη. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε θα εφαρμοστούν”.

Τάαβι Ρόιβας (Πρωθυπουργός Εσθονίας)

“Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για την Ελλάδα είναι να συνεχίσουμε με τις μεταρρυθμίσεις”

Ανγκελα Μέρκελ (Γερμανίδα Καγκελάριος)

“Μην περιμένετε λύσεις για την Ελλάδα σήμερα”.

Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος Γαλλίας)

“Η συνάντηση με τον Τσίπρα {σ.σ. η 7μερής που θα γίνει απόψε] γίνεται για θυμηθούν και οι δύο πλευρές τις δεσμεύσεις τους. Υπάρχουν δεσμεύσεις. Οι Ελληνες ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη.Η θέση της Γαλλίας είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.Οι Ελληνες πρέπει να δείξουν ότι κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που περιμένουμε. Η Ευρώπη πρέπει να τους προσφέρει τα οικονομικά μέσα για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους”.

Ντέιβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός Μεγάλης Βρετανίας)

“Είμαστε σε διαφορετική θέση από την Ελλάδα γιατί πήραμε δύσκολες αποφάσεις για το λαό μας”.

Αλέξης Τσίπρας (Πρωθυπουργός Ελλάδας)

“Η ΕΕ χρειάζεται πρωτοβουλίες. Η ΕΕ χρειάζεται πρωτοβουλίες που σέβονται τη δημοκρατία και τις συνθήκες για να αφήσουμε πίσω την κρίση και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Ελληνας Πρωθυπουργός εισερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών”.

Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε (Πρωθυπουργός Λιθουανίας)

“Η αποψινή μίνι σύνοδος σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις. Θα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει τα «μαθήματά» της. Κανένας δεν έσπρωξε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση παρά μόνο οι δικές της πολιτικές ελιτ”.

Εντνα Κένι (Ιρλανδός πρωθυπουργός)

“Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε χρόνο και χώρο και του τα έχουμε δώσει. Υπάρχει διαφορά μεταξύ πολιτικής διαφωνίας και απειλών πως θα απελευθερώσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι αποδεκτό”.

Μισέλ Σαρλ (Πρωθυπουργός Βελγίου)

“Το Βέλγιο είναι ένα δραστήριο μέλος του Eurogroup και χρειάζεται να παίρνουμε μέρος στις συζητήσεις. Δεν έχω δώσει εντολή στη Γερμανία ή στη Γαλλία να διαπραγματευτούν εκ μέρους του Βελγίου. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μπορούν να μιλήσουν, να πουν ότι θέλουν, αλλά δεν υπάρχει εντολή να πάρουν αποφάσεις”

Μάρτιν Σουλτς (Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου)

“Οταν αλλάζει μία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αναιρεί όλα όσα έκανε η προηγούμενη. Ελπίζω ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός να κάνει λογικούς συμβιβασμούς. Ολοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της”.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews