Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του “Ιάσονα” των Πυρήνων της Φωτιάς (φωτο)

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του “Ιάσονα” των Πυρήνων της Φωτιάς (φωτο)

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατόπιν έκδοσης σχετικής διάταξης από τον Εισαγγελέα Εφετών έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και στα στοιχεία του 39 χρονου Χρήστου Ροδόπουλου η αλλιώς Ιάσονα της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο 39χρονος συλληφθέντας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

α) Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.

β) Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
γ)Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.

δ) Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, την 03-01-2015.

ε) Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο – «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέχρι την 03-01-2015.

Παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αντιτρομοκρατική φωτογραφίες πλαστής ταυτότητας με φωτογραφία της Αγελικής Σπυροπούλου και υπό στοιχεία: ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65. Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Δείτε τι φωτογραφίες:

tromokratis-vomves-7080

1203

120320

1203201

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews