Συνεντεύξεις

Οι Έλληνες οπαδοί της Real Madrid!

Οι Έλληνες οπαδοί της Real Madrid!

Μια μπάλα, ενα ταξίδι, μια αγάπη παντοτινή…

Συγκεντρωμένοι στο γνωστό τους στέκι συνάντησης είναι όλοι μαζεμένοι για να παρακολουθήσουν έναν ακόμα αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας. Όλα τα παιδιά του Συλλόγου είναι ενωμένα σαν μια γροθιά. Η αγάπη τους για την μπάλα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Οργανώνουν ταξίδια, δημιουργούν εκδηλώσεις με χαμηλό κόστος συμμετοχής και εγγραφής για τα μέλη τους για να μπορούν όλοι να συμμετέχουν.

Είναι 20.00 στο Πειραιά και έχω ραντεβού με τον Πρόεδρο της ομάδας για μια ωραία συζήτηση. Στην αρχή ομολογώ αγχώθηκα που δεν έχω πολλές γνώσεις στα αθλητικά, αλλά τελικά άδικα ανησυχούσα. Ένα γλυκό παιδί, σχετικά μικρός σε ηλικία με περίμενε μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο και μια τρυφερή αγκαλιά να μου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την ομάδα τους ακόμα και για το απλά πράγματα που ίσως να μην ξέρω. Το χαμόγελο και η καλοσύνη σε έναν άνθρωπο ξεχωρίζουν πάντα. Ο Νίκος Σοφιανός όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη ξέρουν να κερδίζουν τους ανθρώπους και όχι μόνο στους αγώνες..

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το πώς δημιουργήθηκε το ελληνικό supporter club της Real.

Ήταν μια ιδέα του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Τσιριμονάκη που δυστυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. Δυο αδέρφια ο Βασίλης και ο Μιχάλης Σιούφας αποφάσισαν να ιδρύσουν την Λέσχη Φίλων Ρέαλ Μαδρίτης προς τιμήν του. Η λέσχη λοιπών δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2003 ανήμερα των γενεθλίων της Ρέαλ Μαδρίτης (6/3) στον Γέρακα. Το 2008 μεταφερθήκαμε στην Κυψέλη. Τον Δεκέμβρη του 2014 λόγω οικονομικών δυσκολιών, μου ζητήθηκε να αναλάβω εγώ και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Έτσι πήρα την απόφαση να αλλάξουμε τα πάντα και ήρθαμε σε αυτόν εδώ τον χώρο ο οποίος είναι ιδανικός για τα μέλη μας. 300 τετραγωνικά μέτρα υποδέχονται τα μέλη μας και τους δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Ρέαλ σε προτζέκτορα 120 ιντσών, να παίξουν μπιλιάρδο, να παίξουν subbutteo, Play Station ακόμη και ποδοσφαιράκι χειρός!!! Η λέσχη είναι ανοικτή σε κάθε αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου και στα πιο σημαντικά ματς της ομάδας μπάσκετ.

Γιατί την Real και όχι μια άλλη ομάδα;

Συνήθως οι άντρες έχουν κάποιο ίνδαλμα. Εγώ όταν ξεκίνησα από παιδί να παρακολουθώ τη Real, μου άρεσε πολύ ο Ιέρο, αργότερα ο Ραούλ. Καθόμουν και έβλεπα αγώνες και έτσι αυτή η αγάπη μέρα με τη μέρα όλο και μεγάλωνε.

Για σένα τί σημαίνει Real ;

Σημαίνει ποδόσφαιρο. Έχουν μια φιλοσοφία πάνω στον αγώνα, ότι πρέπει να βάλουμε γκολ και αυτός είναι ο στόχος, το θέαμα. Συμφωνώ γιατί δεν είναι μόνο οι τίτλοι, αλλά ένα θέαμα.

Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να γίνεις συνδρομητής και να συμμετέχει στο σύλλογό σας;

Καταρχήν πρέπει να είναι καλό παιδί. Εννοώ να έχει την σωστή συμπεριφορά απέναντι σε εμάς και στην ομάδα και όχι ακρότητες και φανατισμούς. Οι τιμές είναι ετήσιες από 15 ευρώ έως 50 ευρώ. Τα προνόμιά τους είναι πχ εισιτήρια, οργάνωση ταξιδιών κ πολλά ακόμα.

1003373_10202368313103577_1270801878_n

Έχετε κάνει κάποιο ταξίδι;

Φυσικά. Η εμπειρία όσων βρέθηκαν εκεί δεν περιγράφεται με λέξεις. Στο γήπεδο της ομάδας στην Ισπανία βλέπεις αληθινό ποδόσφαιρο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους αγώνες στα δικά μας γήπεδα. Υπάρχει οργάνωση, βλέπεις θέαμα χωρίς φόβο. Έχουμε συναντήσει τους παίκτες από κοντά, ο σύλλογος μας, με φωτογραφίες, αφιερώσεις και στην ανταπόδοση φυσικά και εμείς πάντα τους υποδεχόμαστε πρώτοι στο αεροδρόμιο όταν έρχονται στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την λέσχη ως Πρόεδρος;

Να αυξήσουμε τα μέλη μας. Να συσπειρωθούμε όλοι οι φαν της ομάδας ώστε να δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ και να προσφέρουμε περισσότερες παροχές.

Real λοιπόν είναι …

Μια μοναδική αγάπη που δεν θα απαρνηθώ ποτέ!!

Ευχαριστούμε πολύ το Νίκο Σοφιανό, καθώς και τον κύριο Κελαϊδίτη, που είναι ένας από τους ανθρώπους που διευθετεί όλα σχεδόν στη λέσχη και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λειτουργιάς της λέσχης.

Επιμέλεια: Εύη Τσολάκη

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews