Γνώμες

Η επερχόμενη ταινία Jobs

Η επερχόμενη ταινία Jobs

Η βιογραφική ταινία της χρονιάς που όλοι περιμένουμε. Δυο χρόνια μετά τον θάνατο του προέδρου της Apple, Steve Jobs, από καρκίνο του παγκρέατος, έρχεται η αμερικανική βιογραφική και δραματική ταινία jOBS. Η ιστορία μας μεταφέρει πίσω στο 1974 όπου ο Steve Jobs είναι ακόμα φοιτητής του ReedCollege. Σε μια ηλικία όπου έδειξε άκρατο ενδιαφέρον στην έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ιδέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Μόλις έχει γίνει συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Apple και ξεκινάει το δικό του όνειρο. Όμως οι προκλήσεις, οι ανταγωνισμοί και το αρνητικό κλίμα που θα δημιουργηθεί μεταξύ εκείνου και τον συνεργατών του θα τον κάνει να φύγει από την εταιρία και να ανεξαρτητοποιηθεί. Το 1986 θα ιδρύσει την εταιρία NeXT και θα αγοράσει την ίδια χρονιά την εταιρία Pixar στην οποία και θα γίνει πρόεδρος. Η σχέση του με την έννοια της εικόνας και του ήχου ήταν σαφής και αφιέρωσε όλη την ζωή του στην δημιουργία εργαλείων που θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στα αγαπημένα τους ενδιαφέροντα. Ύστερα από μια σειρά γεγονότων, το 1996 ο Jobs θα επιστρέψει στην Apple και κάνει πράξη τις ιδέες του καταφέρνοντας έτσι την δημιουργία και πρώτη παρουσίαση του πρώτου iPOD το 2001. Ο σεναριογράφος Matt Whiteley ξεκινήσει την συγγραφή του σεναρίου την εποχή όπου ο Steve Jobs άφησε την εταιρία για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο που παρουσίασε. Ο σκηνοθέτης Joshua Michael Stern δήλωσε σε μια συνέντευξη πως όλες οι πληροφορίες που υπάγονται στο σενάριο, είναι παρμένες από έρευνα και συνεντεύξεις. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο Mark Hulme ο παραγωγός μας, είχε μια εξαιρετική ομάδα από ερευνητές ώστε να βρουν όλα τα δημόσια αρχεία και τις συνεντεύξεις που είχαν να κάνουν με τον Jobs. Ο Mark Whiteley o σεναριογράφος μας και η ερευνητική ομάδα, πήραν προσωπικά συνέντευξη από αρκετό κόσμο που είτε δούλευε για την Apple είτε για τον Jobs ώστε να βεβαιωθούν πως η εικόνα του Ashton Kutcher ως τον πρωταγωνιστή Steve Jobs θα είναι πλήρως αντιπροσωπευτική και θα καλύψουν αρκετά γεγονότα από την ζωή του.»

Η ταινία προβάλλεται ήδη στις αμερικανικές αίθουσες από τις 16 Αυγούστου 2013 με ανάμεικτες κριτικές. Η μουσική της ταινίας περιέχει τόνους από κλασσική ρόκ, κλασσική μουσική και πρόσφατα τραγούδια τωρινών καλλιτεχνών. Η ταινία προβλέπεται να έρθει στην χώρα μας στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. Κρίνοντας από τα trailer διακρίνουμε μια συλλογική ικανοποιητική προσπάθεια και παρουσίαση αρκετών πρωταγωνιστών. Με μια μικρή μας αναφορά στα φετινά Teen Choice Awards, οφείλουμε να πούμε πως ο Ashton Kutcher σίγουρα ποντάρει σε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του. Η ομιλία που έδωσε στα βραβεία μας θύμισε έναν απόλυτα σοβαρό αντιπρόσωπο των ιδεών του, όπου φιλοσοφεί μπροστά στο κοινό χωρίς να φοβάται τίποτα. Επίσης, σύμφωνα με το trailer, τις φωτογραφίες και τις αφίσες που κυκλοφορούν μπορούμε να πούμε πως η σκηνική παρουσία του Ashton ως Jobs είναι τουλάχιστον ικανοποιητική και ακόμα και η φωνητική του παρουσίαση τον πλησιάζει. Ευχόμαστε πραγματικά να εντυπωσιάσει η ταινία και το ελληνικό κοινό. Τέλος να πούμε πως από τα τελευταία νέα που μαθαίνουμε από το Αμερικανικό κοινό: οι σινεφίλ είναι ανάμεσα σε δυο ταινία αυτό τον καιρό. Τον Butler και τον jOBS. Οπότε έχουμε θετική ενέργεια για την προβολή της ταινίας.  Παραθέτουμε το trailer, αλλά και την ομιλία τόσο του Ashton στα Teen Choice Awards όσο και του Jobs στην πρώτη παρουσίαση του iPod. Καλή επιτυχία σε όλο το καστ!

της Δανάης Σωπασή

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews