Ελλάδα

Η ΕΡΤ απαντάει στις δηλώσεις Μεϊμαράκη

Η ΕΡΤ απαντάει στις δηλώσεις Μεϊμαράκη

Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα η διοίκηση της ΕΡΤ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε εκνευρισμένος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς το απόγευμα είχε συζητηθεί σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ένα δημοσίευμα που είχε αναφορές στο πρόσωπό του. Στην πορεία, προέκυψαν και άλλα ζητήματα όπως η σκηνοθεσία του debate και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν πιο ψηλός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews