Ελλάδα

Η Φώφη απευθύνει κάλεσμα στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

Η Φώφη απευθύνει κάλεσμα στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, για συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όπου εξετάστηκαν όλες οι πλευρές των εξελίξεων στη πορεία προς τις εκλογές και η προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στόχος, όπως περιέγραψε, είναι να διαμορφωθεί ο τρίτος εναλλακτικός πόλος που θα συμβάλλει στην εφαρμογή ουσιαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και να αναδείξει τις διαφορές -όπως τόνισε- με τον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς, την πρόσδεσή της στο συντηρητικό και αναχρονιστικό παρελθόν της και τις τυχοδιωκτικές επιλογές, τις δογματικές εμμονές και την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπασή τους δεν τους μετατρέπει ως δια μαγείας σε ένα σοβαρό αριστερό κόμμα, είπε.

Η  κυρία Γεννηματά, πρόσθεσε ότι τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή της δημοκρατικής παράταξης και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

«Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» υπογράμμισε.

Από την άλλη πλευρά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας είναι ότι είναι δραπέτης της ευθύνης «επικαλούμενος μόνο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ο πραγματικός λόγος είναι άλλος. Κρύβεται πίσω από αυτήν, πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του 3ου Μνημονίου για τις οικογένειες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι και ανήμποροι να κυβερνήσουν.

ΚΙΔΗΣΟ: Επιτακτική και εθνική ανάγκη η συνεννόηση και η συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του κ. Παπανδρέου.

Χαιρετίζει την πρόσκληση που απηύθυνε νωρίτερα το μεσημέρι προς όλες τις δυνάμεις, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews