Ελλάδα

Οι καυτοί διάλογοι της δίκης Τσοχατζόπουλου

Οι καυτοί διάλογοι της δίκης Τσοχατζόπουλου

Άγρια κόντρα σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατά τη διάρκεια της δίκης για τα εξοπλιστικά.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε το λόγο καθώς ήθελε να απευθύνει ερωτήσεις ο ίδιος στον Κώστα Σημίτη.

Δείτε τους διαλόγους

Ακης Τσοχατζόπουλος: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο, να πούμε εμείς οι δύο (σ.σ.: αυτός και ο Σημίτης) ποιες είναι οι διαδικασίες. Μη μου βάζετε περιορισμούς, κυρία πρόεδρε. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε τότε η ανάγκη ύπαρξής του.

Πρόεδρος: Πιο γρήγορα…

Ακης Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση! Θα πω εγώ τι θέλω όχι τι θέλετε εσείς.

(Κάτι φώναξε από τη θέση του εκείνη τη στιγμή ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας).

Ακης Τσοχατζόπουλος: Να φροντίσετε, κυρία πρόεδρε, για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε πρόεδρε (σ.σ.: προς τον Κ. Σημίτη), εισηγήθηκα εγώ;

Κ. Σημίτης: Ναι.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη, αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία. Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Κ. Σημίτης: Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνονταν τα μύρια όσα, όφειλες να με ενημερώσεις… Δεν το ανέχομαι.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link