Ελλάδα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε γραμματέα-Ποια είναι τα μέλης της νέας Πολιτική Γραμματεία

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε γραμματέα-Ποια είναι τα μέλης της νέας Πολιτική Γραμματεία

Ολοκληρώθηκαν απόψε, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του νέου γραμματέα καθώς επίσης και την συμπλήρωση των θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στο εξής θα αριθμεί 17 μέλη.

Στη θέση του γραμματέα εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Ο κ. Ρήγας συγκέντρωσε 149 ψήφους έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων.

Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν οι: Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, Μαρίκα Φραγκάκη 36, Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι.

Aπό την άλλη πλευρά, εγκρίθηκε από την Κ.Ε. η συμμετοχή στην Π.Γ. (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλειδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβαθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά, είχε προταθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα και ο Νίκος Φιλης, όμως ο ίδιος ζήτησε να μην συμμετέχει στο όργανο εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων του στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης στην Π.Γ. παραμένουν οι Ρανια Σβιγγου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Πάνος Λάμπρου, ενώ στο όργανο δεν θα συνεχίσει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της γραμματείας με νεώτερα στελέχη.

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews