Βιβλίο

«Οι Μακάριοι»

«Οι Μακάριοι»

τoυ Μάριου Δημητριάδη από τις εκδόσεις Bell

Το πιο σκοτεινό κακό έρχεται από το παρελθόν…

Με στόχο να αναδειχθεί και να στηριχθεί η ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου, οι Εκδόσεις Bell παρουσιάζουν το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μάριου Δημητριάδη, Οι Μακάριοι.

Ο Μάριος, λάτρης της λογοτεχνίας του τρόμου και συγγραφέας τεσσάρων ακόμη βιβλίων -μιας συλλογής διηγημάτων, ενός μυθιστορήματος και δύο συνεργατικών βιβλίων- αλλά και πολλών διηγημάτων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες, παρουσιάζει μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική ιστορία, ένα διαφορετικό μυθιστόρημα τρόμου, όπου η πραγματικότητα μπλέκει με τη φαντασία και το σήμερα με το άγνωστο, σκοτεινό και ξεχασμένο χθες.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στη Μακάρια. Στο μικρό αυτό ξεχασμένο νησί του Αιγαίου που κρύβει πολλά μυστικά. Και σας καλούμε να ανακαλύψετε την αλήθεια. Με κάθε κόστος…

Σεπτέμβριος του 1992.

Ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός δάσκαλος και η καινούργια σχολική χρονιά τον βρίσκει με μετάθεση σε ένα άγνωστο, απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου. Από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι του στη Μακάρια αντιλαμβάνεται ότι οι λιγοστοί κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι απέναντί του. Και καθώς οι μέρες περνούν, ο Αλέξανδρος συνειδητοποιεί ότι πίσω από τις φαινομενικά ήσυχες ζωές τους οι ντόπιοι κρύβουν πολλά και επικίνδυνα μυστικά.

Η περιέργειά του θα τον οδηγήσει στην αναζήτηση της αλήθειας και όταν τα θαμμένα στα βάθη του χρόνου σκοτεινά μυστικά της Μακάριας αρχίσουν να αποκαλύπτονται, όχι μονάχα θα κλονίσουν όλα τα πιστεύω του, αλλά και θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι Μακάριοι είναι μια συναρπαστική μεταφυσική ιστορία, ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα τρόμου, όπου το πιο σκοτεινό κακό έρχεται από το παρελθόν για να μας θυμίσει ότι οι αρχαίοι θεοί βρίσκονταν πάντα ανάμεσά μας…

Σελίδες: 384

ΙSBN: 978-960-620-755-6

Ο Μάριος Δημητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του. Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης της heavy metal, των ταξιδιών και των ταινιών τρόμου. Είναι ένας από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στον ιστότοπο Nyctophilia. Του αρέσει η λογοτεχνία τρόμου και μυστηρίου και έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Σκοτεινές Μέρες (Εκδόσεις λογεῖον), Αγκαλιάζοντας το έρεβος (Το ανώνυμο βιβλίο) και τα συνεργατικά βιβλία Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Εκδόσεις Λυκόφως) και The Metal Chapters Volume One (Εκδόσεις Πηγή) με τον Γιώργο Δάμτσιο. Διηγήματά του έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς «Κόρες της Νύχτας» (Nightread-Diavasame.gr), «Larry Niven 2015» (Συμπαντικές Διαδρομές), «Άγνωστο» (Εκδόσεις Ανάτυπο), «Με κομμένη την ανάσα» (120 λέξεις) και «Ζόμπι στην Ελλάδα» (Εκδόσεις iWrite), τα οποία εκδόθηκαν στις αντίστοιχες συλλογές, και ιστορίες του περιλαμβάνονται στις ανθολογίες διηγημάτων Ψίθυροι μέσα στη νύχτα (Nyctophilia.gr), Τρόμος (Εκδόσεις Ανάτυπο), Αντίθετο ημισφαίριο 4 (Gamecraft) και Ημερολόγια Ψυχοπλάνης (Εκδόσεις Rising Star).

Παρουσίαση των μυθιστορημάτων Σκοτεινό πέπλο του Γιώργου Δάμτσιου και Οι Μακάριοι του Μάριου Δημητριάδη

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 18:00, BELL books

Οι Εκδόσεις Bell μας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων Σκοτεινό πέπλο του Γιώργου Δάμτσιου και Οι Μακάριοι του Μάριου Δημητριάδη, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο βιβλιοπωλείο BELL books (Εμμ. Μπενάκη 22, τηλ.: 211-408 0820).

Για του Μακάριους θα μιλήσει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης, και για το Σκοτεινό Πέπλο η συγγραφέας Βίβιαν Φόρτη.

 

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews