Ελλάδα

Η στάση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το σήμερα και το αύριο

Η στάση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το σήμερα και το αύριο

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας περιγράφει την στάση του Κινήματος αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το σήμερα και το αύριο

Αναλυτικότερα

Οι Εκλογές τελείωσαν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με την ετυμηγορία τους έχουν καθορίσει τη διάταξη και το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων. Η ετυμηγορία τους είναι σεβαστή.

Ο κ. Τσίπρας ως πρώτο κόμμα με το bonus των 50 κοινοβουλευτικών εδρών, προχωρεί στην συγκρότηση της Κυβέρνησής του. Μια Κυβέρνηση, που σύμφωνα με τις προαναγγελίες του, προκύπτει από τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και θα αποτελεί τη συνέχεια της αγαστής συνεργασίας τους το προηγούμενο 7μηνο.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν χρέος να τιμήσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Πολιτών, που πίστεψαν και πιστεύουν στη δυναμική και την προοπτική μιας Δημοκρατικής, Μεταρρυθμιστικής Προοδευτικής Παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών με τη συνεργασία τους έχουν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό ενωτικό βήμα για μια γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κεντρο-Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Οι δυνάμεις μας έχουν διαχρονικούς δεσμούς και συμπορεύονται με τα αντίστοιχα Σοσιαλιστικά, Σοσιαλδημοκρατικά, Εργατικά και Δημοκρατικά, Προοδευτικά Κόμματα όλων των χωρών της Ευρώπης και τις θεσμικές εκφράσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο τρίτος πόλος και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είμαστε ξανά δυνατοί, είμαστε μια δύναμη κρίσιμη, χρήσιμη, Ευρωπαϊκή.

Είμαστε μια ανανεωτική, προοδευτική, εγγυητική δύναμη με ρόλο καταλύτη, για τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, το Κράτος, τη Δημόσια Διοίκηση και την Κοινωνία.

Είμαστε μια δυνατή φωνή με λόγο αλήθειας σε ώρα υψίστης ευθύνης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτούν τον Τρίτο Πόλο με αυτόνομο Λόγο, με αυτοδύναμη Στρατηγική και αποφασιστικό Ρόλο.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε πάντα στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, και στην προγραμματική συνεργασία.

Η κυβερνητική συνεργασία , για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης με τη δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού.

Η Δημοκρατική παράταξη είχε, έχει και θα έχει διαρκές μέτωπο με τη συντήρηση. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν ως πλαίσιο αναφοράς, συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα και στόχους.

Την υπεράσπιση της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας μέσα στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης και την ακύρωση κάθε λάθους, κάθε επιλογής και κάθε αδράνειας, που μπορεί να επαναφέρει τον εφιάλτη του Grexit.

Την πίστη μας στη λαϊκή κυριαρχία και το σεβασμό μας στο Σύνταγμα και τη δέσμευσή μας για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη διαφανή δομή και λειτουργία του.

Πυξίδα μας για το παρόν και το μέλλον είναι το Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό και Προοδευτικό Πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πριν τις εκλογές. Ένα πλαίσιο συνεκτικών προτάσεων για:

Την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με αλλαγές και βελτιώσεις στα εξόχως υφεσιακά και κοινωνικά επώδυνα θέματα του Μνημονίου.

Tην κατοχύρωση και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με συνοχή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρώπινο πρόσωπο ένα ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με ανάπτυξη, με απασχόληση και ελπίδα, αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, για θωράκιση των θεσμών διαφάνειας και των ελεγκτικών μηχανισμών, μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία, με ελευθερίες, δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις και ευθύνες των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις μας με το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις.

Αντιπολίτευση αλήθειας, με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα, και στο αύριο, που υπερασπίζεται ταυτόχρονα και τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας στον τόπο.

Η αντιπαράθεσή μας θα έχει συνέπεια λόγων και στάσης, με επιχειρήματα, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις. Η έντονη κριτική μας θα έχει ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας χωρίς προσωπικές επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, δίχως τυφλούς φανατισμούς.

Με λόγο θετικό, γόνιμο, νηφάλιο και δημιουργικό, αλλά όπου και όταν χρειαστεί ο λόγος μας θα είναι αποκαλυπτικός και έντονα αντιπαραθετικός. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε πρόκληση, από όπου και αν προέρχεται, η απάντησή μας θα είναι άμεση, αποστομωτική και σκληρή.

Αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μια στάση περήφανης, ήρεμης και δημιουργικής δύναμης, που πιστεύει στον εαυτό της, στον ιστορικό της ρόλο και την προοπτική της.

Γιατί εκπροσωπούμε υπαρκτές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, γιατί σηματοδοτούμε διαχρονικά μια ιστορική Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική και Προοδευτική Παράταξη, που έρχεται από μακριά και φιλοδοξεί να πάει μακριά, μια Παράταξη που έχει ιστορική διαδρομή, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews