Ελλάδα

Ιδού η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ιδού η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση

Με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών να φτάνει στο τέλος της έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα οριστεί η νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει ή την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε, στενός συνεργάτης και εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών (Μία επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και μία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου).

Ακόμη υπουργός Εσωτερικών θα οριστεί ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος είχε ορκιστεί υπουργός Εσωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου, πριν τις εκλογές του 2012 και αμέσως μετά ορκίστηκε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πληροφορία για τον Πέτρο Μολυβιάτη ανέφερε μέσω Twitter ο βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του.
molyviatis

Αναφορικά με τη θέση του υπουργού Οικονομικών έπειτα από τις πληροφορίες βάσει των οποίων αρνούνται – για διαφορετικούς λόγους – ο νυν υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης έχουν πέσει άλλα ονόματα στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προτείνονται ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, αλλά και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει την έγκριση και μικρότερων κομμάτων.

Τέλος για την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ακούγεται το όνομα του κύριου Γιάννη Γιάγκου, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ για εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης ο κύριος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews