Κόσμος

Ιερέας καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για παιδική πορνογραφία

Ιερέας καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για παιδική πορνογραφία

Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινή φυλάκισης 50 ετών –που στη ουσία θα ήταν το ίδιο με ισόβια- όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ιερέας είχε στην κατοχή του εκατοντάδες άσεμνες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών. «Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας.

«Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας.

Ένας ιερέας στην πόλη του Κάνσας καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και τη λήψη φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου πολλών νεαρών κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους μόλις 2 ετών.

Ο Σον Ράτιγκαν, 47 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον Αύγουστο του 2012 σε τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. «Η κοινωνία θα πρέπει να προστατεύεται από ανθρώπους σαν εσάς», δήλωσε ο δικαστής, Γκάρι Φένερ.

Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινή φυλάκισης 50 ετών –που στη ουσία θα ήταν το ίδιο με ισόβια- όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ιερέας είχε στην κατοχή του εκατοντάδες άσεμνες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών. Οι δικηγόροι του Ράτιγκαν είχαν προτείνει την ποινή φυλάκισης 15 ετών –την μικρότερη για αυτού του είδους τις περιπτώσεις. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη θλίψη μου», δήλωσε ο δικαστής.

«Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το «πάθος» του Ράτιγκαν επικεντρωνόταν γύρω από ανήλικα κορίτσια ηλικίας μεταξύ 2 και 12 ετών και ότι είχε διαπράξει ποικίλα αδικήματα τα τελευταία έξι χρόνια. Πολλές από τις κατηγορίες παραλείφθηκαν λόγω της συμφωνίας που έκανε με τους εισαγγελείς προκειμένου να αποσπάσουν την ομολογία του.

Η μητέρα ενός κοριτσιού μόλις 2 ετών, το οποίο φέρεται πως είχε υποστεί κακοποίηση από τον 47χρονο ιερέα έκανε παράκληση στο δικαστήριο να επιβληθεί ισόβια φυλάκιση στον Ράτιγκαν για το κακό που έκανε σε τόσα αθώα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της. «Το μωρό μας, το κοριτσάκι μας υπέφερε. Υπάρχουν τέρατα παντού», είπε.

Η κοινότητα του Κάνσας έχει συγκλονιστεί μετά από αυτή την αποκάλυψη, καθώς ο ιερέας θεωρείτο ένα αξιαγάπητο μέλος της κοινωνίας. Πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι γνώριζαν τον 47χρονο, δήλωσαν ότι είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις και ότι συνέχεια έβγαζε φωτογραφίες. Η σύλληψή του τον Μάιο του 2011 συντάραξε την τοπική κοινότητα.

Πηγή skai.gr

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews