Ελλάδα

Ifo: Αναπόφευκτο και νέο “κούρεμα” στην Ελλάδα

Ifo: Αναπόφευκτο και νέο “κούρεμα” στην Ελλάδα

Επισκόπηση του γερμανικού Τύπου κάνει η Deutsche Welle “ανασύροντας” δημοσιεύματα που μιλούν, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη νέου κουρέματος στην Ελλάδα, αλλά και το “αντάρτικο” στο ΔΝΤ κατά της χώρας μας.

Στην άρνηση κρατών – μελών του ΔΝΤ από τη Λατινική Αμερική να υποστηρίξουν τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα αναφέρεται ρεπορτάζ στη διαδικτυακή σελίδα του περιοδικού der Spiegel.

«Έρχεται νέο κούρεμα» 

«Ομάδα αναπτυσσόμενων κρατών του ΔΝΤ έχουν συμπτύξει μέτωπο εναντίον νέων δανείων για την Ελλάδα. (…) 

Πρόκειται για 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στο εκτελεστικό διευθυντήριο του οργανισμού, οι οποίες ψήφισαν λευκό στη χορήγηση νέων δανείων. (…) Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο εκπρόσωπο, οι εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους και η εφαρμογή του προγράμματος είναι μη ικανοποιητική σε όλους σχεδόν τους τομείς. (…) Οι προσδοκίες για θετική εξέλιξη του χρέους και της ανάπτυξης χαρακτηρίζονται από υπερβολική αισιοδοξία. (…) Η κριτική εκφράζει την οργή των αναπτυσσόμενων χωρών για το ρόλο του ΔΝΤ στην ευρωκρίση» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντύσελντορφ γίνεται και πάλι λόγος για νέο κούρεμα χρέους από το στέλεχος του Ινστιτούτου Ifo Κάι Κάρστενσεν. «Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, γιατί οι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής της τρόικας δεν υλοποιούνται σε καμία περίπτωση, παρά το πρώτο κούρεμα» δηλώνει ο εμπειρογνώμων στη γερμανική εφημερίδα.

«Ο Κάρστενσεν», σημειώνει η εφημερίδα, «προβλέπει ότι το φθινόπωρο η Ελλάδα θα ζητήσει συγκεκριμένη βοήθεια. Και για να μη φανεί ως παραγραφή αξιώσεων, μετά τις εκλογές θα αρχίσει και πάλι διάλογος για μέτρα που να μειώνουν την πραγματική αξία, αλλά όχι την ονομαστική. (…) Εάν αυτό επαρκεί για τη σταδιακή μείωση του χρέους, μένει να το δούμε» αναφέρει ο γερμανός οικονομολόγος στην εφημερίδα.

 

Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews